Visa Europe: Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%

Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut, faţă de 2012, cu 36%, la 133 de milioane de lei, acest lucru fiind susţinut de tranzacţiile la POS, care au avansat cu 38%, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.
Economica.net - mar, 11 feb. 2014, 11:29
Visa Europe: Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%

În acelaşi timp, numărul de plăţi cu cardul pentru achitarea taxelor şi impozitelor a urcat cu 31%, până la 372.000, comparativ cu 2012.

‘Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 de lei’, precizează Visa Europe.

Numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a urcat cu 70% anul trecut, la 73, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013.

‘Am observat în ultimul an că tot mai multe primării încep să se orienteze spre acceptarea plăţii online pe ghiseul.ro, platforma pusă gratuit la dispoziţia lor, şi să renunţe la platformele proprii’, a afirmat Cătălin Creţu, directorul regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe.

În total, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale la finalul anului trecut, în condiţiile în care internetul permite contribuabililor să-şi achite taxele oricând şi de oriunde, evitând astfel eventualele cozi de la ghişee. În acelaşi timp, plata cu cardul direct la POS la sediile administraţiilor fiscale era acceptată de 176 de primării.

În 2014, contribuabilii vor putea plăti taxele şi impozitele locale cu cardul şi în locaţii special deschise în centre comerciale şi sucursale bancare din şase oraşe sau la 18 infochioşcuri instalate la sediile administraţiei locale, în supermarketuri şi malluri.

‘Visa Europe, împreună cu băncile membre şi cu sprijinul autorităţilor locale, va continua să extindă în primul trimestru din 2014 lista locurilor special deschise pentru plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul’, adaugă compania.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014, a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

Astfel, toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada de campanie vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, premii totale de peste 130.000 de lei.

‘Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă o înscriere automată în promoţie şi o şansă în plus la tragerea la sorţi. Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de ‘Cea mai modernă primărie’ în cadrul unei conferinţe de presă’, se precizează în comunicat.

Primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de măsurile implementate pentru promovarea modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.

Te-ar mai putea interesa și
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări de construcţie ale Spitalului Regional de Urgenţe (SRU)....
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...