Visa și Western Union lansează în parteneriat aplicația WU+ în România și Germania

Visa și Western Union au anunțat marți că au încheiat un nou parteneriat în Germania și România, prin care au lansat aplicația WU+ de servicii bancare digitale și transfer internațional de bani.
Ion Dobreanu - mar, 24 mai 2022, 16:27
Visa și Western Union lansează în parteneriat aplicația WU+ în România și Germania

Utilizatorii aplicației WU+ vor putea să-și deschidă conturi bancare digitale și să plătească pe toate canalele cu cardul lor de debit Visa Platinum. Western Union, prin parteneriatul cu Visa, lider global în tehnologii de plată, le permite clienților săi să se bucure de beneficiile unei oferte unice de servicii bancare pentru consumatori.

Clienții WU+ pot deține un cont bancar digital în 13 valute, pot trimite și primi bani la nivel internațional instantaneu în relație cu alți deținători de conturi WU+, gratuit. Totodată, ei își pot folosi cardul de debit Visa Platinum, conectat la contul bancar, pentru a plăti cumpărăturile oriunde sunt acceptate cardurile Visa. Aceasta înseamnă că utilizatorii aplicației pot accesa atât rețeaua de plată globală a Visa, cât și vasta rețea globală de retail a Western Union pentru a efectua tranzacții.

Card de debit Visa cu utilizare multi-canal, în pas cu timpurile

Cu cardul lor de debit Visa, utilizatorii aplicației Western Union WU+ pot plăti contactless sau cu telefonul mobil în magazin, online sau în aplicație. Noul card surprinde tendințele actuale în comportamentul consumatorilor: 83% dintre români declară că folosesc aplicațiile de mobile banking, în timp ce mai mult de o treime au declarat că au început să plătească mai mult cu cardul în ultimii doi ani.

Cu acces la o rețea de acceptare de aproximativ 100 de milioane de comercianți din întreaga lume, deținătorii de carduri Visa pot plăti așa cum doresc, oriunde sunt acceptate cardurile Visa. Legătura directă către contul bancar permite debitarea fondurilor în timp real, ceea ce le oferă consumatorilor un instrument suplimentar pentru plăți digitale transparente.

„Consumatorii din România au adoptat cu entuziasm plățile digitale în ultimii ani și se așteaptă la modalități de plată care să răspundă nevoilor lor de securitate, confort și rapiditate. Parteneriatul cu Western Union este o dovadă în plus a angajamentului companiei noastre pentru extinderea și îmbunătățirea experiențelor de plată care să răspundă acestor așteptări”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

„Suntem mândri să fim parteneri cu Visa pentru lansarea WU+ în România. Ambele mărci împărtășesc o istorie de creștere și inovare – și o relație profundă de încredere cu clienții lor”, a declarat Denisa Mateescu, director regional al Western Union pentru România, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Moldova.

Pe lângă cardul de debit Visa Platinum gratuit, utilizatorii WU+ beneficiază de tarife și comisioane competitive și de posibilitatea de a primi dobânzi și recompense.

Despre Western Union

Compania Western Union (NYSE: WU) este lider mondial în plățile transfrontaliere, circulația monetară și plăților. Platforma Western Union oferă fluxuri transfrontaliere fără întreruperi și rețeaua sa financiară globală de vârf leagă peste 200 de țări și teritorii și peste 130 de valute.

Despre Visa

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii.

Sursa foto: Wikipedia

 

Te-ar mai putea interesa și
Franța naționalizează complet grupul de utilități EDF
Franța naționalizează complet grupul de utilități EDF
Guvernul francez mizează pe o naţionalizare completă a grupului de utilităţi Electricite de France SA, a anunţat miercuri premierul Franţei, Elisabeth Borne, transmite Reuters, relatează......
Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. În teorie
Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. În teorie
O conductă de gaze între Grecia şi Bulgaria este gata să înceapă operaţiunile vineri şi ar putea livra anual până ...
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ...
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat miercuri că oferă îndrumare și asistență contribuabililor ...