1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Vitesco (divizie a Continental) se aşteaptă la scăderea marjei de profit

Vitesco, divizia care produce sisteme de transmisie a producătorului german de anvelope şi componente auto Continental AG, se confruntă cu presiuni asupra marjei de profit, în contextul tranziţiei dinspre vehiculele echipate cu motoare cu combustie internă spre maşinile electrice, a afirmat vineri directorul general Andreas Wolf, într-un interviu acordat Reuters.

17 ian, 2020 | Agerpres

Vitesco obţine 90% din venituri din afacerile cu motoare cu combustie, dar vrea să se extindă în domeniul electromobilităţii.

"Electrificarea este o schimbare semnificativă pentru companie, dar şi o oportunitate importantă. 2019 şi 2020 sunt ani în care vom implementa transformări", a precizat Wolf.

Acesta a explicat că trecerea la maşini electrice şi hibride are ca rezultat şi presiuni asupra marjei de profit, din cauza costurilor mai ridicate.

"Profiturile sunt afectate de doi factori: investiţii în dezvoltarea şi producerea de componente în domeniul electromobilităţii, biletul nostru spre viitor, şi retragerea din unele zone de producţie, cum ar fi domeniul hidraulic. Aceste evoluţii afectează bilanţul nostru", a declarat Wolf.

În pofida dependenţei companiei de componentele pentru motoarele cu combustie, Vitesco se aşteaptă să-şi păstreze actualul număr de angajaţi, aproximativ 43.000, datorită cererii în creştere în cazul componentelor pentru motoare electrice şi hibride, care au o valoare mai ridicată, susţine Wolf.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO