Vitesco Technologies, comandă de peste 1 mld. euro de la un producător auto nord-american

Compania Vitesco Technologies, prezentă și în România, a câștigat un contract în valoare de peste 1 miliard de euro de la un important producător auto nord-american.
Robert Stan - mar, 11 ian. 2022, 11:14
Vitesco Technologies, comandă de peste 1 mld. euro de la un producător auto nord-american

În baza contractului cu un producător de vehicule al cărui nume nu a fost dezvăluit, Vitesco Technologies va furniza câteva milioane de invertoare de 800 de volți pentru vehicule electrice.

„Vitesco Technologies a fost printre primii producători de componente auto care s-au concentrat ferm pe mobilitatea electrică. Cele mai recente comenzi primite susțin această abordare consecventă. Urmăm un plan clar care ne va conduce în misiunea de a oferi mobilitate curată, fără emisii”, a declarat Andreas Wolf, CEO al Vitesco Technologies.

Conform acestuia, numai în ultimul trimestru al anului 2021 comenzile primite pentru componente de electrificare a mașinilor au totalizat peste două miliarde de euro. Alături de comanda majoră sosită acum din America de Nord, Vitesco Technologies a încheiat contracte, fiecare în valoare de câteva sute de milioane de euro, și cu un producător auto chinez și unul japonez.

„Ne concentrăm deplin pe platforme globale, scalabile, pentru vehicule electrificate. Aici are loc creșterea și, de asemenea, există un potențial real pentru mobilitate durabilă și tot mai neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Ultimele comenzi dovedesc clar acest lucru. Electrificarea sistemelor de propulsie auto progresează mai repede ca niciodată − iar Vitesco Technologies se numără printre principalii promotori și beneficiari ai aceastei tendințe globale”, consideră Thomas Stierle, membru al comitetului executiv al Vitesco Technologies.

Compania Vitesco Technologies nu este altceva decât fosta divizie Powertrain a grupului german Continental și a devenit prima parte a marelui furnizor de componente auto care și-a finalizat realinierea la un nou model de business devenind independentă în 2019.

Transformarea fostei divizii Powertrain a Continental într-o companie independentă a fost determinată de schimbările rapide de pe piața mașinilor electrice.

Activitățile Vitesco Technologies includ activități care implică sisteme de propulsie hibride și electrice, precum și toate activitățile legate de baterie. Compania este unul dintre puținii furnizori de sisteme care oferă o electrificare completă a sistemului de propulsie precum sistemul de 48 de volți și soluțiile hibride integrate pentru sistemele de transmisie și punți, transmisii complet electrice, combinate cu sisteme electronice de putere și de încărcare foarte eficiente și un sistem de gestionare a bateriilor optimizat prin gestionarea inteligentă a energiei și a temperaturii.

Compania are peste 50 de locații de producție și inginerie în întreaga lume și are peste 40.000 de angajați. Sediul său central este la Regensburg.

În România, Vitesco Technologies are centre de inginerie la Timișoara, Sibiu și Iași, precum și o fabrică lângă Brașov, la Ghimbav.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...