Vlas: Vîntu s-a folosit de slăbiciunea oamenilor, care sunt orgolioşi sau lacomi VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu se află în spatele acestei afaceri, iar ceea ce se întâmplă astăzi este firesc. Declaraţia a fost făcută de Ioana Maria Vlas în direct la RTV. Vlas susţine, de asemenea, că Vîntu a folosit pentru succesul afacerilor sale, oameni foarte bine pregătiţi în operaţiuni bancare.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 09:03

Ioana Maria Vlas a declarat, marţi, la RTV că în toate afacerile lui, Sorin Ovidiu Vîntu nu a făcut decât să se folosească de oamenii din jurul lui care au fost lacomi şi orgolioşi.

Sorin Ovidiu Vîntu s-a folosit de faptul că România este o ţară emergentă, s-a folosit de faptul că România este o ţară cu foarte mari lacune, mai ales în legi, s-a folosit de slăbiciunea oamenilor, care sunt orgolioşi sau lacomi. A făcut această treabă din 1994-1995 de când îl cunosc. SOV nu a semnat nimic, nu a făcut nimic, el numai a dat telefoane ca să dea directive„, a spus Ioana Maria Vlas.

Cât despre sechestrul pus pe averea lui SOV, Vlas a spus că „ceea ce s-a sechestrat este numai vârful aisebergului, este numai averea la vedere„.

Cred că un judecător va pune o sentinţă pentru a fi condamnat pe drept pentru ceea ce a făcut„, a mai spus Vlas.

Aceasta susţine, de asemenea, că Vântu a folosit pentru succesul afacerilor sale, oameni foarte bine pregătiţi în operaţiuni bancare. „Dumnealui este cel care a stat în spatele acestei afaceri (Petrom Service -n.r.), nu mi se pare nimic ieşit din comun. Era sursa de alimentare a acestui cont. Proprietarul îşi trmitea banii unde voia el. A folosit oameni de meserie care l-au slujit în scopurile sale. El nu este bine pregătit în operaţiuni bancatre, dar a folosit oameni foarte bine pregătiţi”, a declarat Ioana Maria Vlas.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi alte opt persoane vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Toţi sunt reţinuţi şi acuzaţi de delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 180 de milioane de euro.

SOV era şeful secret al companiei Petrom Service, în numele căreia lua decizii şi purta negocieri, reiese din referatul procurorilor. Zecile de milioane de euro luaţi de la stat erau plimbaţi prin mai multe ţări pentru a ajunge în cele din urmă în buznarele omului de afaceri şi ale partenerilor săi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...