1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Vodafone, în discuţii pentru vânzarea a 45% din Verizon Wireless pentru 130 miliarde de dolari

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat joi că discută cu Verizon Communications vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la operatorul american Verizon Wireless, surse apropiate situaţiei plasând valoarea tranzacţiei la aproximativ 130 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

29 aug, 2013 | Mediafax

Acţiunile Vodafone sunt în urcare cu circa 9% joi dimineaţă pe bursa de la Londra.

Verizon Wireless este un joint venture între Vodafone şi grupul american Verizon Communications.

Verizon Communications negociază cu mai multe bănci credite de câte 10 miliarde de dolari, vizând atragerea a 60 miliarde de dolari prin împrumuturi pentru finanţarea tranzacţiei, au precizat sursele citate.

Vodafone a arătat, într-un comunicat, că nu există nicio certitudine că se va ajung la un acord.

Verizon Wireless este cel mai profitabil operator telecom din SUA, controlat în parteneriat de Verizon şi Vodafone de mai bine de 10 ani, perioadă în care grupul britanic a obţinut miliarde de dolari în contul dividendelor.

La un preţ de 130 miliarde de dolari, tranzacţia ar fi cea mai mare derulată de Vodafone din 2000, când a fuzionat cu grupul german Mannesmann într-un acord evaluat la peste 150 miliarde de euro.

Verizon Communications deţine dela 55% din Verizon Wireless şi încearcă de câţiva ani să obţină controlul integral asupra companiei, luând în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone, potrivit unor surse.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO