1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Vodafone avertizează că şi-ar putea muta sediul central în afara Marii Britanii

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, a avertizat că şi-ar putea muta sediul central în afara Marii Britanii, în funcţie de rezultatul negocierilor privind ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite BBC.

29 iun, 2016 | Agerpres

Compania britanică Vodafone a precizat că este important să-şi menţină accesul la 'libera circulaţie a oamenilor, capitalului şi bunurilor din UE', dar este prea devreme 'să ajungă la o concluzie clară privind amplasarea pe termen lung a sediului central, însă vor fi adoptate deciziile adecvate'.

Operatorul are 13.000 de angajaţi în Marea Britanie, o divizie operaţională la Newbury, în Berkshire, iar sediul central este în Londra. În Europa, Vodafone are aproximativ 122 de abonaţi la serviciile de telefonie mobilă şi 12 milioane de abonaţi la serviciile de broadband.

Vodafone a anunţat că 55% din profitul grupului în precedentul an fiscal a fost realizat în Europa, activităţile din Marea Britanie contribuind cu doar 11% la câştiguri.

Vodafone este a şaptea mare companie inclusă în indicele bursier londonez FTSE 100, cu operaţiuni în 26 de ţări şi 108.000 de angajaţi în afara Marii Britanii.

Luni, agenţiile de evaluare financiară Fitch Ratings şi Standard & Poor's au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii şi au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieşirea ţării din UE (Brexit) va afecta economia.

De asemenea, Fitch a înrăutăţit perspectiva de creştere a economiei Regatului Unit în 2017 şi 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%

Anterior, directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a declarat că în următorii ani vor apărea trei sau patru mari operatori pan-europeni de telecomunicaţii, pe măsură ce companiile din sector vor încheia alianţe pentru a putea face investiţii în reţele.

'Trebuie să existe o consolidare la nivelul pieţelor pentru a avea operatori mai mari şi mai puternici care pot investi, iar acest lucru ar fi în interesul tuturor părţilor', a spus Vittorio Colao.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 58 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

La 31 martie 2016, Vodafone avea 462 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 13,4 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO