Vodafone colaborează cu Ericsson pentru a implementa cea mai mare rețea comercială 5G Standalone din Europa

Ericsson, Vodafone, OPPO și Qualcomm colaborează cu scopul de a valorifica întregul potențial al tehnologiei 5G prin implementarea unei rețele 5G Standalone (SA), începând cu marile orașe din Germania, inclusiv Frankfurt.
Lidia Neagu - mie, 21 apr. 2021, 11:25
Vodafone colaborează cu Ericsson pentru a implementa cea mai mare rețea comercială 5G Standalone din Europa

În afara beneficiilor pe care le va aduce la nivelul diferitelor industrii, precum și guvernelor și companiilor care sunt interesate de oportunitățile generate de Industry 4.0, tehnologia 5G va aduce noi experiențe pentru utilizatorii rezidențiali, precum viteze de transfer de date foarte mari, capacitate crescută și latență scăzută a rețelelor.

Funcționând independent de tehnologia 4G (LTE), rețeaua 5G SA facilitează o latență mai mică decât actualele rețele 5G non-standalone și permite mai multor persoane și dispozitive conectate să utilizeze simultan date mobile.

Rețeaua Vodafone va facilita segmentarea rețelelor, pentru a obține o flexibilitate mai mare, având în vedere că diferite părți ale rețelei și resursele asociate, pot fi alocate pentru diverse scenarii de utilizare specifice. Pe lângă oportunitățile de inovație, prin intermediul rețelei 5G Standalone, consumul de energie al dispozitivelor mobile este redus cu aproape 20%, iar acest lucru se datorează faptului că dispozitivul nu mai trebuie să se conecteze simultan și la rețeaua 5G și la cea de tip LTE.

Hanes Ametsreiter, CEO, Vodafone Germania, declară: „Deschidem calea către conectivitatea în timp real. Germania dispune pentru prima dată de o rețea 5G care funcționează în mod autonom. Suntem primul operator de rețea care a renunțat la sprijinul oferit de rețelele de tip LTE, în ceea ce privește 5G – nu pentru teste interne, ci pentru clienții noștri, cărora le putem facilita acum conexiuni în timp real”.

La lansarea din 12 aprilie, tehnicienii au activat tehnologia 5G pe toate stațiile radio mobile funcționând pe frecvența de 3,5GHz, conectându-le totodată la o rețea independentă 5G Core. Ericsson a furnizat produse și soluții din portofoliul Ericsson Radio System precum și din portofoliul Ericsson 5G Cloud Core folosind tehnologia microserviciilor cloud-native pentru a ajuta Vodafone să construiască noua rețea 5G Standalone în Germania.

Având sprijinul Ericsson, Vodafone este primul operator de rețea din Europa care activează 5G Standalone la această scară.

Arun Bansal, președinte Ericsson Europa și America Latină, afirmă: „Rețeaua 5G Standalone aduce avantaje imense atât industriei, cât și consumatorilor. Timpul de răspuns în rețea este mai scurt, astfel că utilizatorii pot să beneficieze pe deplin de avantajele serviciilor de comunicații mobile în timp real”. Arun Bansal adaugă: „După lansarea rețelei 5G în Germania, acesta a fost următorul pas firesc în colaborarea noastră cu Vodafone. Îmbinând leadershipul nostru tehnologic și capacitatea de inovație, punem la dispoziția clienților o rețea 5G reală, astfel încât aceștia să beneficieze de avantajele pe care tehnologia 5G le poate aduce.

De asemenea, Ericsson și Vodafone au transformat un centru de date din Frankfurt într-o locație compatibilă cu 5G, permițând prelucrarea datelor în cloud și răspunzând astfel nevoilor tot mai mari de pe acest segment.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...