1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Vodafone: Mai mulţi clienţi, venitul mediu pe utilizator a scăzut, în ultimul trimestru din 2013

Vodafone România a obţinut în perioada octombrie-decembrie, trimestrul al treilea al anului fiscal 2013-2014, venituri din servicii de 177,1 milioane de euro, în creştere cu 0,4% în bază organică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, joi, operatorul telecom.

06 feb, 2014 | ECONOMICA.net

În primele şase luni ale anului fiscal, perioada aprilie-septembrie, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 352,9 milioane euro, în scădere cu 3,6%, în bază organică, faţă de perioada corespunzătoare a anului anterior.

Comparaţia în bază organică reflectă evoluţia comparabilă, atât din privinţa impactului fuziunilor şi achiziţiilor, cât şi a efectului de curs valutar.

Compania avea în România la sfârşitul anului trecut 8,315 milioane de clienţi, faţă de 8,122 milioane de clienţi la finele anului 2012 şi 8,183 milioane de clienţi la finele lunii septembrie.

Din totalul clienţilor, 59,9% sunt utilizatori de cartele preplătite, iar restul clienţi pe bază de abonament, se arată într-un comunicat al Vodafone România.

Venitul mediu pe utilizator s-a situat la 6,4 euro în trimestrul încheiat în decembrie, în scădere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar aproape neschimbat comparativ cu 6,5 euro în precedentele două trimestre ale anului fiscal în curs.

Veniturile din date mobile au crescut cu 22,3% în trimestrul octombrie-decembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a precizat Vodafone.

Vodafone România este o divizie a grupului britanic Vodafone, cu aproximativ 419 milioane de clienţi la nivel global la sfârşitul lunii decembrie.

“Suntem multumiţi de rezultatele noastre în trimestrul al treilea al anului financiar, încheiat la 31 decembrie 2013. Am continuat şi în acest trimestru să adăugăm clienţi şi să avem o creştere semnificativă a veniturilor din date mobile. Perioada Crăciunului ne-a adus cele mai ridicate vânzări de smarptone-uri din istoria companiei. În ceea ce priveşte veniturile din servicii, în acest trimestru am avut o uşoara creştere, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă un indicator pozitiv pentru performanţa noastră generală”, a declarant Inaki Berroeta CEO Vodafone în perioada aferentă rezultatelor financiare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO