1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Vodafone România: veniturile din servicii au crescut cu 2,5%, la 723,6 mil. euro. Numărul clienţilor a urcat cu 2,1%, la 9,6 milioane

Veniturile din servicii ale companiei Vodafone România raportate pentru întreg anul fiscal 2017 - 2018 au ajuns la 723,6 milioane de euro, în creştere cu 2,5% în termeni organici faţă de anul precedent, potrivit rezultatelor financiare la 31 martie 2018 publicate marţi de Vodafone Group Plc.

15 mai, 2018 | Agerpres

Vodafone România a înregistrat, în total, 9,6 milioane de clienţi la 31 martie 2018, ceea ce reprezintă o creştere cu 2,1% faţă de anul anterior. Din numărul total de clienţi, 8,9 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

La 31 martie 2018, abonaţii Vodafone România reprezentau 41% din baza de clienţi mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite, 59%. Ponderea abonaţilor în baza totală de clienţi mobili a crescut cu 0,3 puncte procentuale faţă de anul precedent.

Citeşte şi

Consumul de date mobile a crescut cu peste 80% în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018, faţă de anul precedent. ARPU mobil al Vodafone România a fost de 6 euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018, faţă de 6,1 euro, nivel înregistrat în anul precedent, precizează compania, într-un comunicat.

'În anul fiscal încheiat, ne-am concentrat pe priorităţile noastre cheie - big data, extinderea ofertei de servicii adresate familiilor şi digitalizarea. Clienţii noştri au beneficiat de un portofoliu îmbogăţit de servicii, o experienţă mai bună oferită în toate punctele de interacţiune cu ei şi de investiţii continue în reţea, care ne-au adus supremaţia pe piaţă din punctul de vedere al vitezei şi al calităţii. Lansarea Supernet 4,5G a reprezentat un moment de referinţă pentru clienţii noştri şi pentru întreaga piaţă, numărul dispozitivelor compatibile cu tehnologia 4,5G crescând de la lună la lună după lansare', a declarat directorul general al Vodafone România, Murielle Lorilloux.

Aceasta a făcut referire şi la intenţia operatorului de comunicaţii de a achiziţiona UPC România.

'Săptămâna trecută am anunţat intenţia de a achiziţiona UPC România, tranzacţie ce urmează a fi aprobată de autorităţi şi care va accelera strategia noastră de transformare a Vodafone România într-un furnizor de servicii convergente de telecomunicaţii. Compania creată în urma achiziţiei va putea oferi clienţilor posibilitatea de a alege dintr-un portofoliu mai variat de produse, servicii şi oferte comerciale, iar noi vom putea face mai multe investiţii, prin care să ne extindem infrastructura digitală din România', a precizat Murielle Lorilloux.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 46 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 18 ţări. La 31 martie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO