Vodafone va introduce tarifele de roaming pentru clienții din Regatul Unit începând cu ianuarie 2022

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a anunţat luni că va urma exemplul rivalului EE şi va reintroduce tarifele de roaming pentru toţi clienţii din Marea Britanie, începând din luna ianuarie 2022, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - lun, 09 aug. 2021, 19:55
Vodafone va introduce tarifele de roaming pentru clienții din Regatul Unit începând cu ianuarie 2022

Începând din 15 iunie 2017, ca un rezultat concret al pieţei unice digitale, europenii îşi pot utiliza telefoanele mobile (pentru apeluri, sms-uri şi date) atunci când călătoresc în UE fără a plăti tarife de roaming suplimentare. Cu alte cuvinte, o persoană îşi poate utiliza telefonul atunci când călătoreşte exact ca acasă, fără a se teme de facturi telefonice ridicate.

Însă roamingul gratuit nu este inclus în acordul pentru Brexit convenit de Marea Britanie cu Uniunea Europeană.

Directorul pentru Marea Britanie de la Vodafone, Ahmed Essam a spus că majoritatea clienţilor companiei nu utilizează în mod regulat roamingul, în care condiţiile în care în 2019 mai puţin de jumătate au folosit roamingul dincolo de Irlanda, şi în consecinţă plăteau pentru ceva ce nu utilizau.

„În aceste condiţii, credem că este mai corect să le dăm oamenilor mai multe alegeri cu privire la ceea ce plătesc, optând fie pentru un plan tarifar care include roaming gratuit sau plătind pentru roaming doar atunci când îl utilizează”, a spus Ahmed Essam.

Operatorul de telefonie a precizat că va pune la dispoziţie paşapoarte pentru roaming de opt şi 15 zile, la un preţ de o liră sterlină pe zi, adăugând că pentru Irlanda roamingul va fi inclus pentru toţi clienţii săi.

După referendumul în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE toţi mari operatori de telefonie au spus că nu au planuri vizând reintroducerea tarifelor de roaming. Însă în luna iunie a acestui an operatorul EE a anunţat că va reintroduce tarifele de roaming începând din luna ianuarie 2022.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi mai mult de 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

Sursa foto: geograph.org.uk

Te-ar mai putea interesa și
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul de urcare, în zona localităţilor Băneşti şi Comarnic, anunţă Centrul......
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Grupul german Mercedes Benz, de mulţi ani partener al Renault pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, nu va lua parte ...