1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Voinea: Dacă întrerupem acordul cu FMI, dobânzile cresc cu un punct procentual

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget, spune că întreruperea acordului cu Fondul Monetar Internaţional ar creşte costurile de finanţare ale statului. Calculele sale arată că România ar plăti mai mult cu un punct procentual pentru împrumuturi.

14 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

„Dobânzile vor creşte, când vom termina acordul cu Fondul, şi deficitul va fi mai mic, nu mai mare, dacă scăpăm de Fond", spune Voinea, susţinând că acest lucru s-ar întâmpla ca urmare a creşterii costurilor de finanţare, astfel că statul ar fi obligat să împrumute mai puţin.

„Dacă nu am avea acordul cu Fondul, dobânzile ar creşte cu un punct procentual, ceea ce ar duce la creşterea costurilor cu dobânzile de la 1,58 la 1,91% din PIB", a declarat ministrul la conferinţa de lansare a raportului Societăţii Academice Române.

Declaraţiile lui Voinea vin ca replică la cele ale economistului Florin Cîţu, care crede că România ar trebui să nu mai încheie încă un acord cu FMI, deorece plapuma călduţă a costurilor de finanţare mici a determinat statul să nu facă nicio reformă de la declanşarea crizei economice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO