Vola.ro: Numărul de zboruri anulate în luna iunie a crescut cu 55% față de mai. Pe primul loc se află compania Wizz Air

Conform unei analize realizate de agenția românească de turism Vola.ro, românii care au dorit să călătorească în luna iunie cu avioanul s-au confruntat cu 55% mai multe zboruri anulate decât în luna anterioară. Totodată, din totalul de modificări ale orarului de zbor, 59% au fost întârzieri mai mici de cinci ore și aproximativ 14% întârzieri de peste cinci ore. Practic, sute de mii de români au fost afectați doar în ultimele două luni și jumătate, iar surprizele neplăcute nu par a se termina prea curând.
Ion Dobreanu - vin, 21 iul. 2023, 18:33
Vola.ro: Numărul de zboruri anulate în luna iunie a crescut cu 55% față de mai. Pe primul loc se află compania Wizz Air

Pe 15 iulie, de exemplu, pasagerii cu zboruri de Italia au fost nevoiți să caute soluții de rezervă, întrucât zborurile lor au fost anulate din cauza grevei de pe aeroporturile italiene. Aproape 1.000 de zboruri au fost în total anulate, fiind afectați aproximativ 25.000 de pasageri care zburau către și dinspre destinații din toată lumea. În același weekend au fost în grevă și piloții belgieni care operează zboruri pentru Ryanair, astfel că, la numărul zborurilor anulate s-au mai adăugat 120, iar altor mii de pasageri le-au fost stricate planurile.

 

Care sunt companiile și destinațiile afectate de anulări și întârzieri de zbor

Pentru zborurile înregistrate din și înspre România, compania aeriană Wizz Air se află în capul listei, cu un total de peste 40% de zboruri anulate / întârziate, conform datelor furnizate de Vola.ro. Pe locul doi se află compania Hisky, cu un procent de peste 10%, urmată la mică distanță de Ryanair. Lufthansa, Air Connect, Tarom, Aeroitalia și Austrian Airlines se află și ele pe lista companiilor care au anunțat modificări considerabile ale orarului de zbor în prima luna de vară. Se poate observa că probleme apar nu doar la companiile low-cost, ci și la cele de linie, astfel că specialiștii Vola.ro recomandă tuturor pasagerilor să își ia măsuri de precauție.

Printre aeroporturile externe care au întâmpinat cele mai multe probleme se numără Londra, Dublin, Paris, Eindhoven, Bruxelles sau Roma. Acestea sunt destinații în care călătorește diaspora sau destinații de city-break și nu neapărat destinațiile tipice de vacanță ale românilor. În acest caz s-au depus eforturi mai mari pentru operarea conform programului anunțat.

Din studiul realizat de Vola.ro se poate observa că zborurile cele mai afectate de întârzieri sau anulări sunt cele care urmează să fie efectuate în a doua parte a zilei. Este vorba în special de zborurile realizate cu avioane care fac mai multe rotații într-o zi. De exemplu, un zbor poate pleca de la Bucureșți la Roma dimineață, de la Roma se întoarce la Bucureșți la amiază, urmând să zboare spre Barcelona și retur. Dacă pe unul dintre tronsoane are loc o întârziere, aceasta poate decala programul pentru toate zborurile următoare.

Problemele tehnice și lipsa de personal calificat sunt printre cele mai frecvente probleme pe care le menționează companiile aeriene post-pandemie.

Că răspuns la această situație care pare a se acutiza în această vară, Vola.ro vine în sprijinul pasagerilor care se confruntă cu probleme privind zborurile planificate lansând Ghidul “Cum să-ți salvezi călătoria în cazul zborurilor anulate sau întârziate”.

Acesta este disponibil pe site-ul agenției de turism online și include informații esențiale cu privire la opțiunile pasagerilor, drepturile lor, ce pot face și care sunt cazurile care le-ar putea strica vacanță.

Printre modalitățile prin care turiștii se pot proteja de astfel de situații neprevăzute precum anulări sau modificări de zbor se numără și cele două servicii lansate de Vola.ro în plină pandemie: Vola Trip Protect și Vola Fast Refund. Ambele servicii oferă pasagerilor mai multă siguranță și protecție financiară atunci când își planifică vacanțele.

Cei care achiziționează Vola Trip Protect sunt practic asigurați că ajung la destinație indiferent de situație, ori primesc contravaloarea segmentului de zbor anulat/modificat dacă nu mai doresc să efectueze călătoria. Cei care achiziționează Vola Fast Refund fie primesc o soluție rapidă pentru continuarea călătoriei de la consultanții Vola, fie primesc banii înapoi în maxim 24 de ore cash sau sub formă de voucher Vola.ro.

Despre Vola.ro

Compania Vola.ro deservește persoane fizice sau firme, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...