1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Români vs. bănci

Volksbank câştigă un proces cu un client la Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a întors o decizie a Tribunalului Bucureşti în privinţa clauzelor abuzive contractuale. Instanţa de apel a dat câştig de cauză Volksbank în faţa unui client care contesta legalitatea clauzei referitoare la comisionul de risc.

14 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

"Curtea de Apel București s-a pronunțat pe 19 Noiembrie 2012 în dosarul 29434/3/2011, în cazul unui client care a dat Volksbank în judecată pe tema comisionului de risc. Instanța de fond i-a dat inițial dreptate, însă, instanța superioară a admis apelul Volksbank, anulând sentința inițială și respingând ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată", se arată într-un comunicat de presă remis ECONOMICA.NET de către avocatul băncii în acest caz, Mihai Kehaiyan.

"Incepem să asistăm la o tendinţă de modificare a jurisprudenţei în materia litigiilor dintre bănci şi consumatori în sensul revenirii la principiul de drept privind responsabilitatea contractuală dintre părţi. Nu putem decât să salutăm astfel de practici", adaugă acesta, după ce Volksbank a mai câştigat un proces în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia Curţii de Apel nu este una definitivă, iar clientul Volksbank a atacat deja cu recurs această decizie pe 11 ianuarie, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Aceasta este una dintre rarele decizii favorabile Volksbank, care a pierdut peste 1.000 de procese definitiv şi irevocabil în faţa clienţilor (printre care şi procese de grup), în general pe speţe privind clauzelele care definesc comisionul de risc şi variaţia dobânzii fixe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO