1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Volksbank România are un nou preşedinte

Benoit Catel îl va înlocui pe Johann Lurf din funcţia de preşedinte al Volksbank România, potrivit unui comunicat al băncii, remis miercuri AGERPRES.

11 iul, 2012 | Agerpres

Acesta din urmă s-a retras începând cu luna iunie a acestui an. 

'Benoit Catel are peste 20 de ani de experienţă în industria bancară. În ultimii zece ani a fost fidel băncii franceze Caisse d'Epargne. Aceasta a fuzionat în 2009 cu Banque Populaire, formând Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D'Epargne), acţionar minoritar în Volksbank România, cu o participaţie de 24,5%. Înainte de numirea la Volksbank România, Benoit Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, anterior ocupând, în cadrul centralei Caisse d'Epargne, poziţia de director al segmentului Autorităţi Locale şi Regionale şi Economie Socială. De asemenea, Benoit Catel a fost cel care a coordonat procesul de trecere la Euro în cadrul Caisse d'Epargne, una dintre cele mai mari bănci de retail din Franţa', se arată în document. 

Potrivit acestuia, Benoit Catel va conduce structura de decizie executivă a Băncii - Directoratul - din care fac parte şi vicepreşedinţii Lucian Cojocaru (vicepreşedinte Vânzări), Alexander Tscherteu (vicepreşedinte Management Credite) şi Sorin Şerban (vicepreşedinte Restructurări şi Recuperare Credite). 

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,3 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi, extinsă la nivelul întregii ţări. Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare ca bancă universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companii, cât şi clienţilor persoane fizice. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO