1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Volkswagen a dezminţit speculaţiile privind preluarea producătorului american de camioane Paccar

Volkswagen (VW), cel mai mare producător auto din Europa, a dezminţit speculaţiile privind preluarea companiei americane Paccar, transmite site-ul foxbusiness.com.

04 iul, 2014 | Agerpres

Analiştii de la ISI Group şi Bernstein Research au dat publicităţii declaraţia şefului diviziei de camioane a Daimler, Wolfgang Bernhard, care susţinea că Volkswagen vrea să achiziţioneze producătorul de camioane Paccar, evaluat la aproximativ 239 miliarde de dolari. Bernhard a fost membru al board-ului Volkswagen în perioada 2005-2007.

Acţiunile Paccar au urcat la bursă cu 5,6%, la 67,38 dolari, după publicarea informaţiei.

'Cea mai mare surpriză din declaraţia lui Wolfgang Bernhard este sugestia că VW este interesat de preluarea Paccar' a explicat analistul Arndt Ellinghorst de la ISI.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a negat vehement că firma germană intenţionează să facă o ofertă pentru Paccar.

Luna trecută, Volkswagen a anunţat că vinde acţiuni preferenţiale în valoare de două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru a finanţa preluarea producătorului de camioane Scania AB din Suedia.

De asemenea, VW va emite obligaţiuni hibrid de trei miliarde de euro şi va cheltui două miliarde de euro din rezerve. Nivelul lichidităţilor nete deţinute de compania germană se ridica la 17,7 miliarde euro la 31 martie 2014.

În mai, Volkswagen a anunţat că a ajuns să controleze 98,19% din acţiuni şi 99,02% din drepturile de vot la Scania AB. Obiectivul grupului german este să-şi unească diviziile MAN şi Scania pentru a crea un producător de camioane capabil să concureze cu liderii mondiali Daimler şi Volvo.

Pe plan global, vânzările Volkswagen au crescut cu 5,8% în primul trimestru din acest an, datorită majorării livrărilor brandului de lux Audi.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările VW au urcat la nivelul record de 2,4 milioane de vehicule, de la 2,27 milioane de unităţi în perioada similară din 2013.

Livrările Audi au crescut cu 12% în primul trimestru din acest an, la 412.800 vehicule.

Anul acesta, acţiunile VW au înregistrat un avans de 23% la bursă, compania fiind evaluată la 88,2 miliarde de euro.

Volkswagen se aşteaptă să vândă anul acesta peste 10 milioane de vehicule, sperând, astfel, să-şi atingă cu patru ani mai devreme decât era planificat obiectivele pe termen lung.

Cel mai mare producător auto european intenţionează să lanseze peste 100 de modele noi şi restilizate în 2014 şi 2015, pentru a majora vânzările.

În condiţiile în care obiectivul Volkswagen de a vinde anual 10 milioane de vehicule anual este aproape de a fi îndeplinit, compania se va concentra mai mult pe calitatea câştigurilor, bazându-se pe platforma modulară MQB pentru majorarea profitului.

În 2013, vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 4,9%, la nivelul record de 9,73 milioane de vehicule.

Obiectivul strategic al celor de la Volkswagen este ca, până în 2018, să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO