1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Auto

Volkswagen a raportat un profit operaţional semestrial peste aşteptări

Grupul auto german Volkswagen AG a raportat miercuri un profit semestrial peste aşteptări, adăugând însă că a pus deoparte alte 2,2 miliarde de euro pentru a acoperi costul scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite Reuters.

20 iul, 2016 | Agerpres

Cel mai mare constructor auto european a precizat că în perioada ianuarie-iunie 2016 profitul său operaţional a crescut cu 7% până la 7,5 miliarde de euro, graţie îmbunătăţirii rezultatelor înregistrate de marca VW în perioada aprilie-iunie. Cu toate acestea, ajustat în funcţie de costurile riscurilor juridice, profitul operaţional a fost de 5,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an, în scădere cu 22% faţă de 6,8 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

Provizionul de 2,2 miliarde de euro anunţat miercuri are legătură cu înţelegerea convenită de Volkswagen cu autorităţile americane. La finele lunii trecute, Volkswagen a anunţat că a acceptat să plătească aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a pune capăt scandalului manipulării emisiilor poluante în SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pe ansamblul acestui an, Volkswagen se aşteaptă la o scădere a cifrei de afaceri de până la 5% şi la o marjă operaţională de 5-6%. Grupul auto german nu a oferit alte detalii cu privire la rezultatele pe primul semestru, care urmează să fie date publicităţii în data de 28 iulie.

Grupul auto german Volkswagen realizează o cifră de afaceri de peste 200 de miliarde de euro pe an şi are aproximativ 600.000 de angajaţi. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO