1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Auto

Volkswagen a renuntat la planurile pentru o noua uzina în Turcia din cauza pandemiei

Grupul auto german Volkswagen a anuntat miercuri ca a renuntat la planurile anterioare care vizau construirea unei noi uzine în Turcia, ca urmare a scaderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi în contextul pandemiei de coronavirus, informeaza agentia DPA citată de Agerpres.

02 iul, 2020 | Agerpres

Volkswagen analizase mai multe posibile locatii pentru noua sa fabrica din Europa de Est, inclusiv România, Serbia si Bulgaria, dar pâna la urma grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de orasul Izmir, ar fi urmat sa se construiasca o uzina cu o capacitate anuala de productie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de productie în valoare de 1,3 miliarde euro urma sa construiasca modele Volkswagen Passat si Skoda Superb, începând din 2022.

Un purtator de cuvânt de la Volkswagen a declarat ca, în contextul actual, crearea de noi capacitati nu este necesara. Toate proiectele de vehicule planificate pot fi produse la actualele facilitati existente în cadrul retelei VW.

Volkswagen are uzine în regiune care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia si Ungaria.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO