1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Volkswagen a revenit pe profit în 2016, cu un câştig net de 5,1 miliarde euro. Grupul limitează salariile directorilor

Producătorul auto german Volkswagen a revenit pe profit în 2016, după pierderile din anul precedent, obţinând un câştig net de 5,1 miliarde euro, susţinut mai ales de vânzările-record ale mărcilor scumpe Audi şi Porsche, transmite Reuters. Grupul a anunţat şi plafonarea câştigurilor managerilor, scrie News.ro.

25 feb, 2017 | News.ro

În 2015, Volkswagen a înregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel, scrie News.ro.

Însă Volkswagen a revenit puternic anul trecut, înregistrând un nivel-record al cifrei de afaceri, de 217,3 miliarde euro. Grupul german a propus acordarea, din profitul pbţinut în 2016, a unui dividend de 2 euro pe acţiune obişnuită şi de 2,06 euro pentru o acţiune preferenţială.

Anul trecut, grupul a acordat dividende mult mai modeste, de 0,11 euro pentru acţiune obişnuită.

Pentru 2017, grupul german estimează un profit similar cu cel de anul trecut.

Grupul a mai anunţat şi plafonarea câştigurilor directorilor. Astfel, salariile maxime ale managerilor de top sunt reduse cu până la 40%, iar câştigul directorului general nu mai poate depăşi 10 milioane euro pe an.

Salariile celorlalţi membri ai directoratului sunt limitate de acum la 5,5 milioane euro pe an.

Volkswagen a devenit în 2016 cel mai mare producător auto din lume în funcţie de vânzări, punând capăt dominaţiei japonezilor de la Toyota din ultimii patru ani.

Grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane de vehicule în întreaga lume, în pofida scandalului emisiilor automobilelor diesel, care i-a afectat reputaţia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO