Volkswagen: Alte 43.000 de maşini noi au probleme cu emisiile

Aproximativ 43.000 de maşini noi înregistrează un nivel 'neverosimil' al dioxidului de carbon, a anunţat grupul german Volkswagen (VW), care continuă discuţiile cu autorităţile de reglementare privind scandalul emisiilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 16 nov. 2015, 07:33
Volkswagen: Alte 43.000 de maşini noi au probleme cu emisiile

Săptămâna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel, scrie Agerpres.

Luni, VW va prezenta autorităţilor germane modul în care va fi reparat motorul diesel de 1,6 litri echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Costul scandalului emisiilor va ajunge probabil la aproximativ 25 miliarde de euro (26,8 miliarde de dolari) până în 2017, au estimat analiştii de la Barclays Plc.

‘Vom depăşi această criză şi Volkswagen va deveni şi mai puternic. Concedierile vor avea loc numai în cazul declinului vânzărilor. În acest moment, nu se întrevede o scădere accentuată’, a afirmat Bernd Osterloh, şeful consiliului angajaţilor companiei germane, într-un interviu acordat publicaţiei germane ‘Sueddeutsche Zeitung’.

Tot luni, conducerea Volkswagen ar urma să se întâlnească cu băncile pentru a negocia obţinerea unui credit punte pe termen scurt, de 20 miliarde de euro, susţin sursele. Fondurile suplimentare sunt necesare pentru a asigura agenţiile de evaluare financiară că producătorul auto are suficiente lichidităţi pentru a face faţă crizei.

Aproximativ o treime din cele 600.000 de locuri de muncă ale VW sunt în Germania. Maşinile au reprezentat anul trecut aproape 20% din exporturile Germaniei, în valoare de aproape 1.500 miliarde de dolari.

Luna trecută, conducerea grupului german a anunţat că va reduce cheltuielile cu investiţiile la VW, principala marcă de automobile, cu un miliard de euro pe an, şi de asemenea va trece la o nouă tehnologie diesel pentru Europa şi America de Nord.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
Viceministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României în Bulgaria, Bogdan Ţebrean, au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra......
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele din blocul comunitar
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele ...
Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de aprovizionare ...
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor ...
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...