Volkswagen: Alte 43.000 de maşini noi au probleme cu emisiile

Aproximativ 43.000 de maşini noi înregistrează un nivel 'neverosimil' al dioxidului de carbon, a anunţat grupul german Volkswagen (VW), care continuă discuţiile cu autorităţile de reglementare privind scandalul emisiilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 16 nov. 2015, 07:33
Volkswagen: Alte 43.000 de maşini noi au probleme cu emisiile

Săptămâna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil şi nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de maşini, mărcile VW, Seat, Skoda şi Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor şi la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel, scrie Agerpres.

Luni, VW va prezenta autorităţilor germane modul în care va fi reparat motorul diesel de 1,6 litri echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Costul scandalului emisiilor va ajunge probabil la aproximativ 25 miliarde de euro (26,8 miliarde de dolari) până în 2017, au estimat analiştii de la Barclays Plc.

‘Vom depăşi această criză şi Volkswagen va deveni şi mai puternic. Concedierile vor avea loc numai în cazul declinului vânzărilor. În acest moment, nu se întrevede o scădere accentuată’, a afirmat Bernd Osterloh, şeful consiliului angajaţilor companiei germane, într-un interviu acordat publicaţiei germane ‘Sueddeutsche Zeitung’.

Tot luni, conducerea Volkswagen ar urma să se întâlnească cu băncile pentru a negocia obţinerea unui credit punte pe termen scurt, de 20 miliarde de euro, susţin sursele. Fondurile suplimentare sunt necesare pentru a asigura agenţiile de evaluare financiară că producătorul auto are suficiente lichidităţi pentru a face faţă crizei.

Aproximativ o treime din cele 600.000 de locuri de muncă ale VW sunt în Germania. Maşinile au reprezentat anul trecut aproape 20% din exporturile Germaniei, în valoare de aproape 1.500 miliarde de dolari.

Luna trecută, conducerea grupului german a anunţat că va reduce cheltuielile cu investiţiile la VW, principala marcă de automobile, cu un miliard de euro pe an, şi de asemenea va trece la o nouă tehnologie diesel pentru Europa şi America de Nord.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Pizza Hut a lansat noua versiune a platformei Delivery
Pizza Hut a lansat noua versiune a platformei Delivery
Lanțul de restaurante Pizza Hut a anunțat marți că, împreuna cu Bit Soft, liderul în soluții IT pentru industria locală HoReCa, a dezvoltat noi versiuni ale aplicației de mobil și......
Racordarea la rețelele de gaze și electricitate, gratuită, obligatorie și în 90 de zile, a intrat în blocaj. Ministrul Energiei și companiile de distribuție caută soluții
Racordarea la rețelele de gaze și electricitate, gratuită, obligatorie și în 90 de zile, a intrat în blocaj. Ministrul ...
Ministrul Energiei admite că, din cauza legislației adoptate anul trecut, cererile de racordare la rețele au explodat, ...
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, ...
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
Societatea de Transport București (STB) este obligată să continue licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri, în urma ...