1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Volkswagen amână publicarea rezultatelor anuale şi şedinţa Adunării generale a acţionarilor

Grupul german Volkswagen (VW) a anunţat vineri că va amâna publicarea rezultatelor anuale şi Adunarea generală a acţionarilor, din cauza scandalului emisiilor, transmit AP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

05 feb, 2016 | Agerpres

Iniţial, conducerea companiei stabilise că în 10 martie vor fi publicate rezultatelor anuale şi în 21 aprilie va avea loc Adunarea generală a acţionarilor.

Profitul operaţional înainte de elementele excepţionale din 2015 va fi 'la acelaşi nivel ca în anul precedent', a estimat grupul german.

Rezultatele anchetei privind modul în care a fost posibil scandalul emisiilor şi persoanele responsabile vor fi publicate în a doua parte a lunii aprilie, a anunţat vineri Volkswagen.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO