Volkswagen ar putea cere despăgubiri furnizorilor Bosch şi Continental, din cauza lipsei semiconductorilor – Automobilwoche

Grupul auto german Volkswagen ia în considerare posibilitatea de a solicita despăgubiri de la furnizorii săi Bosch şi Continental, din cauza lipsei semiconductorilor, a anunţat duminică publicaţia Automobilwoche, transmite Reuters.
Economica.net - Dum, 24 ian. 2021, 12:43
Volkswagen ar putea cere despăgubiri furnizorilor Bosch şi Continental, din cauza lipsei semiconductorilor - Automobilwoche

Producătorii auto din întreaga lume, printre care Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Automobilwoche a informat că Volkswagen este în negocieri cu furnizori alternativi de semiconductori dar există temeri că grupul auto va trebui să plătească mai mult.

Volkswagen vrea să se asigure că atât Bosch cât şi Continental împart povara şi vor compensa parţial compania pentru costurile suplimentare, susţine publicaţia germană.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a dorit să comenteze, în timp ce oficialii Bosch şi Continental nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Bosch este gata să discute în timp util problema direct cu clienţii şi furnizorii săi, a precizat Automobilwoche.

Şi Ministerul Afacerilor Economice din Taiwan a anunţat duminică că a primit solicitări prin canalele diplomatice să sprijine sectorul auto, afectat de lipsa semiconductorilor, şi a cerut firmelor locale de tehnologie să furnizeze „asistenţă deplină”.

Executivul din Taiwan, unde este sediul producătorului de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), a confirmat că fost contactat de guverne străine în problema cipurilor pentru industria auto.

Cei mai mari producători mondiali de semiconductori au decis anul trecut să îşi redirecţioneze capacităţile dinspre producţia de cipuri destinate industriei auto, unde vânzările au scăzut din cauza pandemiei, spre cipuri pentru companiile care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech, pentru care cererea a rămas la un nivel ridicat.

În aceste condiţii, producătorii auto suferă de pe urma lipsei de cipuri, care sunt utilizate de pe o gamă largă de aplicaţii precum sisteme de asistenţă şi controlul navigaţiei. În medie, un autoturism utilizează între 50 şi 150 de cipuri.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Sursa foto: Kongres 

Te-ar mai putea interesa și
Testele rapide COVID-19 au ajuns în supermarketuri. Lidl, Aldi și DM le vând în Germania
Testele rapide COVID-19 au ajuns în supermarketuri. Lidl, Aldi și DM le vând în Germania
Testele rapide COVID-19 se vând la superkarketuri în Germania. Primul test rapid pentru vânzare în magazine a fost aprobat săptămâna trecută și va fi comercializat de lanțul de magazine dm...
Huawei AppGallery a dublat numărul de aplicații prezente în platformă
Huawei AppGallery a dublat numărul de aplicații prezente în platformă
Huawei AppGallery, magazinul de aplicații la nivel global al producătorului chinez, anunță rezultate importante în dezvoltarea ...
Cum să alegi cea mai bună ofertă de energie electrică. Scurt ghid ANRE. VIDEO
Cum să alegi cea mai bună ofertă de energie electrică. Scurt ghid ANRE. VIDEO
Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a publicat un tutorial video scurt în care arată cum se folosește ...
O treime din firmele din România se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani – studiu
O treime din firmele din România se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani – studiu
Mai mult de o treime din firmele din România – 35% – se pregătesc de digitalizare în următorii doi ani, arată rezultatele ...