1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

Auto

Volkswagen ar putea deveni cel mai mare constructor din lume. Nemţii sunt în faţa japonezilor de la Toyota, la vânzări

Grupul auto japonez Toyota a vândut mai puţine vehicule la nivel mondial în primele comparativ cu rivalul german Volkswagen, care ar putea prelua poziţia de cel mai mare constructor auto mondial după o dominaţie de patru ani a grupului nipon, transmite Bloomberg.

27 oct, 2016 | Agerpres

Într-un comunicat de presă difuzat joi, Toyota a informat că, în primele nouă luni ale acestui an, livrările sale mondiale au crescut cu 0,4%, până la 7,53 milioane vehicule. Anterior, Volkswagen a anunţat că în perioada ianuarie-septembrie 2016 vânzările sale au crescut cu 2,4% până la 7,61 milioane.

Exceptând o revenire puternică a Toyota în ultimele luni ale anului, Volkswagen va prelua în acest an titlul de cel mai mare constructor auto mondial, graţie performanţelor înregistrate pe pieţele externe. Pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, livrările Volkswagen au crescut cu 11%, până la 2,58 milioane unităţi în primele nouă luni. Potrivit unor estimări ale Asociaţiei producătorilor chinezi de automobile, piaţa auto din China ar putea creşte cu 7%, până la un nivel record de 26,3 milioane unităţi în acest an. În schimb, livrările Toyota pe piaţa din SUA, a doua mare piaţă auto mondială, au scăzut cu 2,4%, până la 1,82 milioane unităţi în primele nouă luni, în condiţiile în care preţul redus la benzină a dus la scăderea cererii pentru automobilele hibride precum Toyota Prius.

Anterior, Toyota a anunţat că va rechema în service aproximativ 5,8 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO