Volkswagen ar putea renunţa anual la 2.500 de angajaţi prin pensionări anticipate – Handelsblatt

Volkswagen AG ar putea renunţa anual la 2.500 de angajaţi prin pensionări anticipate în următorul deceniu, a declarat miercuri Bernd Osterloh, şeful consiliului angajaţilor VW, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 12 oct. 2016, 08:45
Volkswagen ar putea renunţa anual la 2.500 de angajaţi prin pensionări anticipate - Handelsblatt

Conducerea şi liderii sindicali sunt blocaţi în negocieri ‘dure’ privind viitoarea strategie şi reducerile de costuri la brandul Volkswagen, a afirmat Osterloh.

Liderii de sindicat, care deţin aproape jumătate din locurile din Consiliul de Supervizare al VW, încearcă să evite concedieri masive la cel mai are producător auto european şi să adopte un plan de plecări voluntare, pentru a reduce forţa de muncă prin pensionări anticipate, a anunţat Handelsblatt.

‘Locurile de muncă ale angajaţilor VW sunt sigure’, a precizat Osterloh. Acesta a adăugat că vor trebui făcute angajări în domeniul dezvoltării de software şi al serviciilor de mobilitate.

Volkswagen a pus deoparte 17,8 miliarde de euro (19,8 miliarde de dolari) pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global.

Volkswagen a anunţat recent că va plăti 16,3 miliarde de dolari, după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori şi să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...