1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Volkswagen cumpără 16,6% din Navistar, pentru a se extinde pe piaţa camioanelor grele din America de Nord

Noua alianţă dintre Volkswagen AG şi compania americană Navistar International stimulează ambiţia grupului german de a-şi depăşi rivala Daimler AG pe piaţa camioanelor grele din America de Nord, estimată la aproximativ 30 de miliarde de dolari pe an, transmit DPA şi MarketWatch.

07 sep, 2016 | Agerpres

Volkswagen a achiziţionat marţi o participaţie de 16,6% în Navistar International, al patrulea producător de camioane grele din SUA, pentru 229 milioane de euro (256 milioane de dolari). În urma tranzacţiei, VW va deţine două locuri în Consiliul de Administraţie al Navistar. Cele două companii se aşteaptă ca autorităţile de reglementare să aprobe acordul până la începutul lui 2017.

Tranzacţia este un pas important spre îndeplinirea obiectivului nostru de a avea o prezenţă importantă pe piaţa vehiculelor comerciale din America de Nord, a afirmat Hans Dieter Poetsch, preşedintele Consiliului de supervizare al VW.

Volkswagen este în urma rivalelor europene Daimler şi Volvo pe piaţa camioanelor grele din SUA, deşi are două subsidiare care produc vehicule comerciale, Scania şi MAN. În schimb, pe acest segment, grupul german are o prezenţă importantă pe pieţele din Europa, America Latină şi China.

Şeful Navistar, Troy Clarke, a declarat că în urma tranzacţiei firma americană va avea acces la motoarele VW, ceea ce-i va permite să-şi recâştige cota de piaţă pierdută din cauza problemelor legate de funcţionarea motoarelor. În prezent, Navistar are o cotă de piaţă de aproximativ 11% pe segmentul camioanelor grele din America de Nord, faţă de aproximativ 22% în urmă cu cinci ani.

VW a anunţat recent că va plăti 15,3 miliarde de dolari, după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori şi să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a admis că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO