Volkswagen investeşte două miliarde de euro pentru a construi noi fabrici în China

Volkswagen (VW), care a vândut anul trecut mai multe vehicule decât General Motors în China, va investi două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru a construi două noi fabrici pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Bloomberg
Economica.net - lun, 07 iul. 2014, 13:21
Volkswagen investeşte două miliarde de euro pentru a construi noi fabrici în China

Compania germană, care deţine 12 branduri auto, intenţionează să construiască uzinele în oraşele Qingdao şi Tianjin.

‘China a devenit cea mai mare piaţă a noastră şi cea mai importantă. Pentru a îndeplini cererile clienţilor noştri chinezi, ne-am angajat într-o expansiune substanţială a capacităţilor de producţie, alături de partenerul nostru chinez FAW Volkswagen’, a declarat luni şeful companiei germane, Martin Winterkorn.

În primele cinci luni din 2014 livrările grupului VW în China au crescut cu 18%, la 1,51 milioane de vehicule. În aprilie, Winterkorn estima că vânzările companiei pe piaţa chineză vor creşte anul acesta cu cel puţin 10%, la peste 3,5 milioane de unităţi, faţă de nivelul record înregistrat anul trecut.

De asemenea Volkswagen va investi 18,2 miliarde de euro în China până în 2018 pentru a majora numărul modelelor produse în această ţară.

Cel mai mare producător auto european a anunţat recent că va lansa pe plan global peste 100 de modele noi şi restilizate în 2014 şi 2015, pentru a majora vânzările.

În condiţiile în care obiectivul Volkswagen de a vinde anual 10 milioane de vehicule anual este aproape de a fi îndeplinit, compania se va concentra mai mult pe calitatea câştigurilor, bazându-se pe platforma modulară MQB pentru majorarea profitului.

În 2013, vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 4,9%, la nivelul record de 9,73 milioane de vehicule.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca, până în 2018, să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...