1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Volkswagen, nou record de vânzări în primul trimestru, 2,6 milioane de vehicule

Grupul german Volkswagen AG a înregistrat un nou record de vânzări pe plan global în primul trimestru din acest an - 2,6 milioane de vehicule, transmite DPA.

17 apr, 2018 | Agerpres

Cifra reprezintă o creştere de 7,4% faţă de perioada similară din 2017. În perioada ianuarie-martie 2018, livrările grupului au crescut cu 12% în regiunea Asia-Pacific, cu 4,1% în Europa şi cu 3,4% în America de Nord.

Rezultatele din primul trimestru confirmă atractivitatea produselor noastre. Dar aceste performanţe nu înseamnă că ne vom reduce eforturile, ci va trebui să întărim în continuarea încrederea clienţilor în brandurile şi produsele noastre, a afirmat Fred Kappler, şef de vânzări în cadrul Volkswagen.

În martie, cel mai mare producător auto mondial a livrat 1,04 milioane de vehicule, un avans de 5,3% faţă de perioada similară din 2017 şi un alt record pentru Volkswagen. pe piaţa chineză, vânzările grupului Volkswagen au urcat cu 10,6% luna trecută, la 358.800 unităţi.

Grupul auto german Volkswagen a anunţat joi seară numirea şefului diviziei VW, Herbert Diess, în postul de director general, în cadrul unei restructurări de amploare care include regruparea multiplelor mărci de autoturisme în trei divizii şi pregătirea diviziei de camioane pentru o posibilă listare la bursă.

Toate aceste planuri au fost anunţate joi la finalul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de supervizare, la care s-a luat decizia înlocuirii directorului general Matthias Mueller cu Herbert Diess, precum şi restructurarea grupului care produce motociclete, autobuze, camioane şi mai multe mărci de autoturisme cum ar fi Volkswagen Bentley, Porsche, Audi, Scania şi Skoda.

Aceasta este cea mai mare restructurare a Volkswagen, după ce grupul a devenit un conglomerat, regrupând mai mult de 10 mărci sub conducerea lui Ferdinand Piech, unul dintre nepoţii lui Ferdinand Porsche, cel care a conceput legendarul model VW Beetle.

Conform planurilor anunţate joi seară, Volkswagen se va împărţi în şase noi domenii de activitate, plus un portofoliu pentru China, în cadrul eforturilor de descentralizare a responsabilităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei. Divizia de camioane şi autobuze va fi transformată într-o companie publică, un preludiu pentru o posibilă listare. Mărcile de autoturisme din cadrul grupului vor fi reorganizate în trei divizii: Volume, Premium şi Super Premium.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO