Volkswagen, producătorul auto străin cu cele mai bune vânzări în China, înaintea lui General Motors

Volkswagen AG (VW) şi-a menţinut, în primul semestru, poziţia de lider în topul producătorilor auto străini în China, înaintea grupului american General Motors (GM), transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 11 iul. 2014, 13:56
Volkswagen, producătorul auto străin cu cele mai bune vânzări în China, înaintea lui General Motors

În perioada ianuarie – iunie 2014, vânzările grupului VW în China şi în Hong Kong au urcat cu 18%, la peste 1,8 milioane de vehicule, în timp ce GM a înregistrat un avans de 11%, la 1,73 milioane de unităţi. În 2013, compania germană a depăşit pentru prima dată în nouă ani General Motors pe cea mai mare piaţă auto din lume.

China este cea mai mare piaţă pentru ambii producători auto şi cheia depăşirii rivalei Toyota Motor în cursa pentru a deveni producătorul auto cu cele mai bine vândute modele din lume.

Săptămâna aceasta, Volkswagen a anunţat că va investi două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru a construi două noi fabrici pe cea mai mare piaţă auto din lume. Compania germană, care deţine 12 branduri auto, intenţionează să construiască uzinele în oraşele Qingdao şi Tianjin.

‘China a devenit cea mai mare piaţă a noastră şi cea mai importantă. Pentru a îndeplini cererile clienţilor noştri chinezi, ne-am angajat într-o expansiune substanţială a capacităţilor de producţie, alături de partenerul nostru chinez FAW Volkswagen’, a declarat, luni, şeful companiei germane, Martin Winterkorn.

În aprilie, Winterkorn estima că vânzările companiei pe piaţa chineză vor creşte anul acesta cu cel puţin 10%, la peste 3,5 milioane de unităţi, faţă de nivelul record înregistrat anul trecut.

De asemenea, Volkswagen va investi 18,2 miliarde de euro în China până în 2018, pentru a majora numărul modelelor produse în această ţară.

Pentru a concura cu VW, General Motors va construi cinci noi fabrici în China până la sfârşitul lui 2015, va investi 12 miliarde de dolari până în 2017 şi va lansa 60 de modele noi sau restilizate până la sfârşitul lui 2018.

Ritmul de creştere al vânzărilor de maşini în China s-a atenuat în iunie, producătorii auto interni înregistrând rezultate mult mai slabe faţă de rivalii lor din străinătate. Miercuri, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 11,5%, la 1,56 milioane de unităţi, în mai creşterea fiind de 13,9%.

În primul semestru din 2014, livrările de maşini au urcat cu 11,2%, la 9,63 milioane de unităţi.

Ritmul de creştere al vânzărilor auto s-a atenuat din 2009, când a atins o creştere record de peste 40%. Pentru acest an, analiştii se aşteaptă la o expansiune de 8 – 10%.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...