1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Volkswagen: Profit peste aşteptări pentru primul trimestru

Grupul german Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa şi al doilea la nivel mondial, a anunţat, joi, un profit pentru primul trimestru peste aşteptările analiştilor, susţinut de rezultatele mai bune ale mărcii premium Audi, potrivit Bloomberg.

26 apr, 2012 | Mediafax

Profitul operaţional a urcat cu 10%, de la 2,9 miliarde de euro în primul trimestru al anului trecut la 3,2 miliarde de euro. Câştigul a depăşit estimarea de 2,66 miliarde de euro a analiştilor consultaţi de Bloomberg. Vânzările au urcat cu 26%, la 47,3 miliarde de euro, iar acţiunile au înregistrat cea mai mare creştere în timpul unei şedinţe din ultimele cinci luni.

Volkswagen are rezultate foarte bune în pofida crizei din Europa şi "fură" din cota de piaţă a rivalilor cu o ofertă care variază de la modelul subcompact Up! la maşini sport Lamborghini şi camioane de 50 de tone. Grupul, care include şi mărcile Skoda şi Seat, şi-a crescut livrările cu 9,6%, la 2,16 milioane de maşini.

"Este un ritm foarte puternic şi contrar opiniilor pesimiste privind piaţa auto. Volkswagen continuă să tipărească bani", a declarat David Arnold, analist la Credit Suisse Londra.

Acţiunile Volkswagen au urcat cu până la 7,1%, maximul pentru o şedinţă începând cu 28 noiembrie. Acţiunile au urcat cu 15% de la începutul acestui an, evaluând producătorul auto la 58,3 miliarde de euro.

Profitul la Audi, al doilea mare producător de mşini de lux, după BMW, a urcat în intervalul analizat cu 27%, la 1,4 miliarde de euro, susţinut de cererea pentru modelele A6 şi A8. Rezultatul Volkswagen a beneficiat şi de includerea în profit a câştigului producătorului de camioane MAN, controlat acum de grup.

Pentru anul în curs, Volkswagen şi-a păstrat obiectivul de a atinge un profit operaţional similar cu cel de 11,3 miliarde de euro înregistrat anul trecut.

"Estimarea pare conservatoare după primul trimestru, care ar fi trebuit să fie cel mai dur de anul acesta. Rezultatele sunt foarte bune", a afirmat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler Frankfurt.

Alţi producători auto au simţit, însă, impactul problemelor de pe piaţa europeană, notează Bloomberg. Peugeot, al doilea produător auto european, a raportat o scădere de 7,3% a veniturilor în primul trimestru, iar Renault un declin de 9%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO