Volkswagen: Rechemările la service vor fi limitate la motoarele mai vechi

Volkswagen AG a anunţat joi că ultima generaţie de motoare - EA 288 - introduse în 2012 pentru a înlocui motoarele EA 189 - nu este echipată cu softul care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante, astfel încât nu va fi necesară suplimentarea modelelor care vor fi rechemate la service, transmit DPA şi Bloomberg.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 06:07
Volkswagen: Rechemările la service vor fi limitate la motoarele mai vechi

Maşinile diesel echipate cu motoare EA 288 îndeplinesc standardele legale şi de mediu, a dat asigurări grupul german. ‘După o analiză amănunţită este clar că acel soft nu este instalat pe vehiculele cu motoare EA 288 construite conform precedentelor standarde Euro5. Cele mai recente versiuni cu motoare Euro 6 îndeplinesc reglementările europene’, se arată în comunicatul VW.

Declaraţia vine după ce un purtător de cuvânt al Volkswagen a anunţat joi dimineaţă că versiunile mai noi ale motoarelor diesel VW ar putea fi echipate cu ‘dispozitive defecte’ care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante.

În 15 octombrie, grupul german a anunţat că va rechema la service, în Uniunea Europeană, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante. Vehiculele se găsesc în toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparaţiile, care vor începe din ianuarie 2016, vor fi gratuite. VW va analiza ce tipuri de motoare EA 189 (pe modelele Volkswagen, Audi, Seat şi Skoda ) sunt afectate şi a dat asigurări că ultima generaţie de motoare – EA 288 – introduse pentru a înlocui motoarele EA 189 – nu este echipată cu acel soft.

Joi, purtătorul de cuvânt al VW a declarat că primele versiuni ale motoarelor EA 288, produse conform standardelor Euro5, ar putea fi de asemenea echipate cu acel soft. Din 2012, maşinile VW au fost echipate cu motoare EA 288, inclusiv popularul model Golf, scrie Agerpres.

‘Examinăm cu mai multă atenţie aceste probleme’, a explicat purtătorul de cuvânt, fără a preciza care ar putea fi numărul vehiculelor care ar putea fi echipate cu aceste motoare.

Anterior, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anunţat că nu poate exclude posibilitatea ca motoarelor EA 288 să nu fie destinate falsificării rezultatelor testelor de emisii poluante.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anunţat recent că KBA a cerut Volkswagen ca până la sfârşitul lunii să vină cu un plan pentru repararea vehiculelor cu motoare de doi litri. De asemenea, VW va trebui să prezinte până în ianuarie soluţii pentru repararea vehiculelor cu motoare de 1,6 şi 1,2 litri, a adăugat oficialul.

Obiectivul Volkswagen îl reprezintă finalizarea reparaţiilor tuturor vehiculelor afectate până la sfârşitul lui 2016.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleraţie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazuul în care au loc......
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada 2021-2027 – Moody’s
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada ...
Absorbţia completă a fondurilor UE ar duce la o creştere a PIB numai din aceste fonduri pentru ţările implicate, la ...
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ...
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti, a anunţat ministrul ...