Volkswagen se extinde în China, pentru a-şi depăşi rivalii din Japonia

Volkswagen (VW) urmează să anunţe miercuri planuri de extindere semnificativă a capacităţii fabricii din Sudul Chinei, cel mai mare producător auto european fiind decis să-şi majoreze cota de piaţă într-o regiune dominată de rivalii din Japonia, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 25 sept. 2013, 07:35
Volkswagen se extinde în China, pentru a-şi depăşi rivalii din Japonia

China este cea mai mare piaţă a VW, aproximativ unul din cinci vehicule vândute în statul asiatic fiind produse de compania germană.

Miercuri va fi inaugurată oficial fabrica grupului german Volkswagen din oraşul Foshan din provincia Guangdong, unde deţine o societate mixtă împreună cu compania chineză de stat FAW Group Corp. Uzina poate produce 300.000 de vehicule anual şi recent a început fabricarea modelului restilizat Volkswagen Golf.

Volkswagen, care vinde de asemenea brandurile Audi, Skoda, Lamborghini şi Bentley în China, ar urma să anunţe miercuri planurile de dublare a producţiei la fabrica din Foshan, au declarat surse anonime pentru Reuters. Uzina va începe anul viitor să producă şi modelul Audi A3, susţin sursele.

Expansiunea vine după acordul semnat în mai de cele două companii, prin care capacitatea fabricii va fi majorată la 600.000 de vehicule pe an, cu o investiţie de 15,3 miliarde de yuani (2,50 miliarde de dolari).

Oficialii Volkwagen şi FAW nu au comentat informaţia.

Cota de piaţă a brandului Volkswagen, excluzând brandurile Audi, Skoda, Lamborghini şi Bentley, a urcat la 13,6% în Sudul Chinei, în primul semestru din 2013, de la 11,9% în perioada similară din 2012, conform datelor companiei de consultanţă LMC Automotive. În schimb, brandurile din Japonia, inclusiv Toyota Motor Corp, Honda Motor Co Ltd şi Nissan Motor Co Ltd, s-au confruntat cu o scădere a cotei lor de piaţă la 23,9%, de la 29,8% în primul semestru din 2012.

Extinderea capacităţilor de producţie din Sudul Chinei face parte din strategia Volkswagen de a-şi majora capacitatea anuală în statul asiatic la patru milioane de vehicule până în 2018. Anul trecut, vânzările Volkswagen în China au crescut cu 18,5%, la 2,6 milioane de vehicule.

În mai, Volkswagen a anunţat că va construi o nouă fabrică în Changsha, în provincia Hunan din China, care va avea o capacitate anuală de 300.000 de vehicule şi va începe producţia în 2016.

Volkswagen ar urma să investească în China aproximativ 9,8 miliarde de euro până în 2015, majorându-şi numărul de angajaţi de la 75.000 la 100.000. Pe plan mondial, compania germană avea 552.400 angajaţi la 31 martie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Volta Trucks, producător de camioane electrice, va livra 1.500 de vehicule către DB Schenker
Divizia logistică a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul suedez Volta Trucks.
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor fi noii unicorni?
România, în top 3 țări care au produs cele mai valoroase startup-uri din Europa Centrală şi de Est. Ce companii vor ...
Ecosistemul de startup-uri din Europa Centrală și de Est a crescut în mod constant, afacere cu afacere, unicorn cu unicorn, ...