Volkswagen se extinde în China, pentru a-şi depăşi rivalii din Japonia

Volkswagen (VW) urmează să anunţe miercuri planuri de extindere semnificativă a capacităţii fabricii din Sudul Chinei, cel mai mare producător auto european fiind decis să-şi majoreze cota de piaţă într-o regiune dominată de rivalii din Japonia, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 25 sept. 2013, 07:35
Volkswagen se extinde în China, pentru a-şi depăşi rivalii din Japonia

China este cea mai mare piaţă a VW, aproximativ unul din cinci vehicule vândute în statul asiatic fiind produse de compania germană.

Miercuri va fi inaugurată oficial fabrica grupului german Volkswagen din oraşul Foshan din provincia Guangdong, unde deţine o societate mixtă împreună cu compania chineză de stat FAW Group Corp. Uzina poate produce 300.000 de vehicule anual şi recent a început fabricarea modelului restilizat Volkswagen Golf.

Volkswagen, care vinde de asemenea brandurile Audi, Skoda, Lamborghini şi Bentley în China, ar urma să anunţe miercuri planurile de dublare a producţiei la fabrica din Foshan, au declarat surse anonime pentru Reuters. Uzina va începe anul viitor să producă şi modelul Audi A3, susţin sursele.

Expansiunea vine după acordul semnat în mai de cele două companii, prin care capacitatea fabricii va fi majorată la 600.000 de vehicule pe an, cu o investiţie de 15,3 miliarde de yuani (2,50 miliarde de dolari).

Oficialii Volkwagen şi FAW nu au comentat informaţia.

Cota de piaţă a brandului Volkswagen, excluzând brandurile Audi, Skoda, Lamborghini şi Bentley, a urcat la 13,6% în Sudul Chinei, în primul semestru din 2013, de la 11,9% în perioada similară din 2012, conform datelor companiei de consultanţă LMC Automotive. În schimb, brandurile din Japonia, inclusiv Toyota Motor Corp, Honda Motor Co Ltd şi Nissan Motor Co Ltd, s-au confruntat cu o scădere a cotei lor de piaţă la 23,9%, de la 29,8% în primul semestru din 2012.

Extinderea capacităţilor de producţie din Sudul Chinei face parte din strategia Volkswagen de a-şi majora capacitatea anuală în statul asiatic la patru milioane de vehicule până în 2018. Anul trecut, vânzările Volkswagen în China au crescut cu 18,5%, la 2,6 milioane de vehicule.

În mai, Volkswagen a anunţat că va construi o nouă fabrică în Changsha, în provincia Hunan din China, care va avea o capacitate anuală de 300.000 de vehicule şi va începe producţia în 2016.

Volkswagen ar urma să investească în China aproximativ 9,8 miliarde de euro până în 2015, majorându-şi numărul de angajaţi de la 75.000 la 100.000. Pe plan mondial, compania germană avea 552.400 angajaţi la 31 martie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat în 2016 pentru construcția a 7.000 de locuințe. ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...