Volkswagen se pregăteşte pentru mai mulţi ani de cerere redusă pe piaţa auto din Europa de Vest

Volkswagen reduce costurile, eficientizează structura internă şi amână investiţii, din cauza aşteptărilor privind cererea redusă de pe piaţa auto din Europa de Vest în 2013, dar şi în următorii ani, a declarat directorul financiar al grupului german, Hans Dieter Poetsch.
Economica.net - lun, 09 sept. 2013, 12:18
Volkswagen se pregăteşte pentru mai mulţi ani de cerere redusă pe piaţa auto din Europa de Vest

Vânzările auto în Europa de Vest vor coborî în acest an la cel mai scăzut nivel începând din 1993, a afirmat Poetsch într-un interviu acordat publicaţiei Boersen-Zeitung, citată de MarketWatch.

Chiar dacă se observă unele semne de stabilizare, Volkswagen se aşteaptă ca vânzările să nu înregistreze creşteri substanţiale în următorii ani, a spus el.

Directorul financiar a reafirmat obiectivul Volkswagen de a menţine profitul operaţional la nivelul de anul trecut, de 11,5 miliarde de euro, precum şi de a creşte livrările de maşini.

Volkswagen a raportat o creştere uşoară a profitului operaţional în trimestrul al doilea, surprinzând analiştii, care se aşteptau la scădere.

Câştigul operaţional a urcat de la 3,38 miliarde de euro în trimestrul al doilea al anului trecut la 3,44 miliarde de euro în aprilie-iunie anul acesta, ca urmare a măsurilor de reducere a costurilor şi vânzărilor solide de maşini scumpe. Veniturile grupului au urcat cu 9%, la 52,1 miliarde de euro.

Potrivit unei analize Moody’s prezentate săptămâna trecută, Ford Europe, GM Europe, Fiat şi Peugeot-Citroen vor înregistra în acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro în Europa, similare cu cele din 2012, din cauza cererii care se află la cel mai redus nivel din ultimele două decenii.

În luna iunie, vânzările de maşini din Uniunea Europeană au scăzut la cel mai redus nivel din 1996, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA), iar analiştii au avertizat că datele vor continua să se înrăutăţească.

Moody’s consideră că vânzările auto din Europa Occidentală au atins nivelul minim în acest an şi vor creşte cu 3% în 2014. Agenţia a revizuit însă estimarea pentru anul viitor de la un avans de 5% anticipat anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate soluţiile pe care le au pe masă
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă ...
Programul ''Made în România'' are o importanţă foarte mare în strategia Bursei de Valori Bucureşti şi, prin acesta, încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate......
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru ...
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...