1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările de vânzări pentru 2020

Grupul auto german Volkswagen şi-a îmbunătăţit, luni, estimările de vânzări şi profit pentru 2020, datorită cererii crescute pentru noile sale modele SUV pe pieţe emergente precum Brazilia şi Rusia, transmite Reuters.

20 noi, 2017 | Agerpres

Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, mizează în 2020 pe o cifră de afaceri cu peste un sfert mai mare decât recordul de 217 miliarde de euro înregistrat în 2016. Comparativ, în luna martie a acestui an Volkswagen miza pe o cifră de afaceri cu 20% mai mare în 2020 comparativ cu 2016. Profitul operaţional al grupului Volkswagen ar urma să crească şi el cu peste un sfert comparativ cu cel de 7,1 miliarde de euro înregistrat în 2016, faţă de o creştere de 25% cât preconiza în primăvară. Profitul înainte de taxe ar urma să crească cu 30% sau mai mult comparativ cu nivelul de 2016, peste avansul de 25% preconizat în luna martie.

De asemenea, Volkswagen a anunţat luni că intenţionează să investească peste 34 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice. Cea mai mare parte a investiţiilor va fi alocată pentru dezvoltarea de autoturisme electrice şi hibride precum şi pe noi servicii de mobilitate de genul car-sharing şi digitalizare.

La fel ca şi alţi constructori auto tradiţionali, Volkswagen a decis să îşi extindă eforturile pentru dezvoltarea de noi vehicule mai curate şi mai inteligente, în ideea de a recupera decalajul care îl separă de constructorul american Tesla în acest domeniu.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO