Volkswagen va investi 44 miliarde euro în automobile electrice şi autonome până în 2023

Grupul auto german Volkswagen a anunţat vineri că va investi 44 miliarde de euro pentru dezvoltarea de automobile electrice şi autonome precum şi pentru noi servicii de mobilitate până în 2023, în cadrul strategiei celui mai mare constructor auto european de a produce automobile electrice în regim de masă, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 16 nov. 2018, 15:27
Volkswagen va investi 44 miliarde euro în automobile electrice şi autonome până în 2023

Suma de 44 miliarde euro reprezintă o treime din cheltuielile totale planificate pentru perioada 2019-2023, a precizat Volkswagen, la finalul unei reuniuni a consiliului său de supervizare care a avut loc la Wolfsburg.

„Grupul Volkswagen şi-a fixat ca obiectiv în strategia sa accelerarea ritmului investiţiilor. Ne vom concentra investiţiile în domeniile de viitor”, a declarat directorul general Herbert Diess.

După ce în ultimii trei ani a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea emisiilor poluante ale vehiculelor diesel, Volkswagen a deci să îşi majoreze semnificativ cheltuielile în tehnologiile considerate curate. Din cele 44 de miliarde de euro anunţate vineri, aproximativ 30 de miliarde euro vor fi concentrate exclusiv dezvoltării de automobile electrice, o majorare netă comparativ cu bugetul global de investiţii în valoare de 34 miliarde euro anunţat în 2017 pentru perioada de până în 2022.

„Este cea mai mare reconversie industrială din istoria grupului”, a apreciat Stephan Weil, şeful Executivului din landul Saxonia Inferioară, un important acţionar de la Volkswagen.

Constructorul auto a decis că două din uzinele sale din Germania vor fi reconvertite pentru a produce vehicule electrice. În plus, numărul modelelor electrice va creşte de la şase în prezent la peste 50 în 2025.

Directorul general Herbert Diess a recunoscut că această „ofensivă electrică” ar putea să afecteze, iniţial, câştigurile dar a subliniat că Volkswagen ar urma să devină cel mai profitabil producător de automobile electrice graţie economiilor de scară pe care le poate realiza. Chiar şi prima generaţie de vehicule electrice, care ar urma să iasă de pe liniile de producţie în cursul anului următor, ar urma să aibă o contribuţie pozitivă la marja de profit a grupului Volkswagen, a subliniat Diess.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...