Volkswagen va menţine nivelul investiţiilor în Rusia

Volkswagen AG (VW) îşi va menţine planurile ambiţioase de expansiune în Rusia, chiar dacă liderii europeni iau în considerare sancţionarea acesteia în urma anexării Peninsulei Crimeea, a declarat, joi, Martin Winterkorn, şeful celui mai mare producător auto din Europa, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 20 mart. 2014, 15:35
Volkswagen va menţine nivelul investiţiilor în Rusia

Uniunea Europeană va extinde lista cu personalităţi ruse şi ucrainene proruse vizate de interdicţia privind vizele şi de blocarea bunurilor, a anunţat joi cancelarul german, Angela Merkel, lăsând, totodată, deschise porţile pentru sancţiuni economice în cazul escaladării situaţiei.

‘Cred că nu ar trebui să ne reducem activităţile în Rusia din cauza turbulenţelor’, a declarat, pentru Reuters, directorul general al VW.

În perioada 2006 – 2013, grupul german a cheltuit în Rusia un miliard de euro (1,4 miliarde de dolari), iar în decembrie 2012 a anunţat că va investi încă 840 milioane de euro până la sfârşitul lui 2015. Rusia este a şasea mare piaţă a VW.

În prezent, Volkswagen construieşte o nouă fabrică de motoare la Kaluga, unde are deja peste 5.100 de angajaţi la fabrica de asamblare care produce modele VW şi Skoda.

Compania are ca obiectiv majorarea vânzărilor pe piaţa rusă cu peste 60%, la 500.000 de vehicule, de la 303.000 anul trecut.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

Şi directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a afirmat săptămâna trecută că este decis să menţină puternice legăturile dintre Europa şi Rusia, în ciuda crizei din Crimeea.

În condiţiile în care Rusia a devenit un partener – cheie pentru multe state europene, mai ales în sectorul energetic, şeful SocGen se aşteaptă ca orice sancţiuni la adresa Rusiei să fie limitate, deoarece ambele regiuni ar avea prea mult de pierdut.

‘Scenariul meu central îl reprezintă sancţiunile limitate, care, desigur, creează incertitudini pentru moment. Ele pot crea, pentru o scurtă perioadă de timp, acces mai redus la pieţele internaţionale’, a afirmat Frederic Oudea pentru CNBC.

Acesta a adăugat: ‘Esenţial este că pot confirma angajamentul meu pe termen lung, deoarece viziunea mea strategică este că va rămâne o legătură solidă cu Europa’.

Şeful SocGen nu crede că banca franceză va avea de suferit de pe urma potenţialelor sancţiuni impuse Rusiei: ‘Nu cred asta. Aşa cum am declarat, nu este scenariul meu de bază. Cred că sancţiunile vor fi destul de limitate, deoarece statele occidentale şi Rusia ar avea de suferit în urma impunerii unor sancţiuni relativ mari’.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...