Volkswagen va prezenta un plan de redresare în zilele următoare

Volkswagen (VW) va veni, în următoarele zile, cu un plan privind modul în care vor fi reparate vehiculele diesel afectate de scandalul manipulării emisiilor, după ce statele europene au intensificat verificările maşinilor VW, Audi, Skoda şi Seat, transmit Automotive News Europe, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 28 sept. 2015, 09:02
Volkswagen va prezenta un plan de redresare în zilele următoare

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, va anunţa clienţii şi autorităţile, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei germane, Peter Thul.

Autorităţile germane au cerut Volkswagen să explice, până la data de 7 octombrie, modul în care intenţionează să respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a trimis Volkswagen o scrisoare în care solicită grupului auto să pună la punct ‘măsuri obligatorii, precum şi un calendar’, astfel ca, până la data de 7 octombrie, să respecte standardele de mediu fără a recurge la programele software care au manipulat rezultatele testelor de poluare.

În cazul în care Volkswagen nu va respecta termenul limită, KBA avertizează în scrisoarea sa că ar putea să-şi retragă aprobarea pentru toate modelele implicate în scandalul motoarelor trucate, ceea ce înseamnă că le va fi interzisă circulaţia pe toate drumurile germane, scrie Agerpres.

Volkswagen ‘a manipulat’ în Germania testele privind nivelul emisiilor la 2,8 milioane de maşini, a anunţat vineri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt. ‘Pe baza datelor noastre, camionetele şi maşinile fabricate de Volkswagen sunt de asemenea echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare’, a adăugat Dobrindt.

Autorităţile elveţiene au suspendat vânzarea modelelor diesel Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen fabricate în perioada 2009 – 2014. Ar putea fi afectat aproximativ 180.000 de vehicule.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au scăzut vineri cu 4%, la 107,65 euro. Din cauza declinului acţiunilor, VW a pierdut săptămâna trecută aproximativ 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piaţă.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanţii VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile proprii, menținând prețul motorinei....
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...