1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa pâna în toamna anului viitor

Grupul german Volkswagen AG s-a angajat sa repare toate masinile din Europa implicate în scandalul emisiilor (Dieselgate) pâna în toamna anului viitor, a anuntat miercuri Comisia Europeana (CE), transmit Reuters si RTE News.

23 sep, 2016 | Agerpres

Comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jourova, s-a întâlnit cu un membru al Consiliului de Administratie al Volkswagen, care a dat asigurari ca pâna la sfârsitul anului va fi prezentat un plan pentru informarea clientilor cu privire la necesitatea reparatiilor, astfel încât masinile sa îndeplineasca normele UE privind emisiile de oxid de azot.

De asemenea, grupul german a promis ca pâna în toamna anului viitor va repara toate masinile din Europa echipate cu softul care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel si va oferi clientilor un certificat de conformitate, a anuntat 'Christian Wigand, purtator de cuvânt al comisarului pentru justitie, consumatori si egalitate de gen.

Vera Jourova lucreaza cu grupurile de clienti ai VW pentru a presa grupul german sa-si compenseze clientii din Europa, asa cum s-a întâmplat în SUA în urma scandalului emisiilor.

Recent, seful producatorului auto, Matthias Mueller, a respins solicitarile ca VW sa compenseze clientii europeni din cauza scandalului emisiilor, asa cum s-a întâmplat în SUA. Mueller a declarat, pentru publicatia germana Welt am Sonntag, ca un acord similar ar fi neadecvat si imposibil din punct de vedere financiar.

'Nu este acceptabil ca Executivul sa nu-si asume niciun fel de consecinte reale în urma scandalului emisiilor si sa dea un cec în alb pentru înselatorii si deceptii. Trebuie sa se explice de ce companiile din Germania nu platesc amenzi. Nu este în regula ca soferii europeni de masini VW sa fie tratati mai rau decât cei din SUA', a afirmat Oliver Krischer, parlamentar german de la Partidul Verzilor, de opozitie.

VW a anuntat recent ca va plati 15,3 miliarde de dolari dupa ce a recunoscut ca ani de zile a folosit un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând sa rascumpere vehiculele de la consumatori si sa furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen face obiectul unor investigatii în mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO