Volkswagen vinde titluri de cinci miliarde de euro pentru a finanţa preluarea Scania

Volkswagen (VW), cel mai mare producător auto din Europa, vinde acţiuni preferenţiale în valoare de două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) pentru a finanţa preluarea grupului suedez Scania AB, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 04 iun. 2014, 10:29
Volkswagen vinde titluri de cinci miliarde de euro pentru a finanţa preluarea Scania

Acţiunile vor fi plasate către investitori instituţionali, ca parte a unui program mai extins de finanţare pentru achiziţionarea producătorului de camioane Scania. Vânzarea acţiunilor va fi gestionată de Bank of America, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group şi JPMorgan Chase & Co.

De asemenea, VW va emite obligaţiuni hibrid de trei miliarde de euro şi va cheltui două miliarde de euro din rezerve. Nivelul lichidităţilor nete deţinute de compania germană se ridica la 17,7 miliarde euro la 31 martie 2014.

Luna trecută, Volkswagen a anunţat că a ajuns să controleze 98,19% din acţiuni şi 99,02% din drepturile de vot la Scania AB.

Compania germană a decis să prelungească termenul limită până la care acţionarii Scania pot accepta oferta sa de preluare.

‘Pentru a da mai mult timp acţionarilor Scania care doresc să profite de această ofertă, perioada de acceptare a fost prelungită până la data de 5 iunie, ora 15.00 GMT’, a informat Volkswagen, într-un comunicat.

Data de 5 iunie este şi ultima zi în care acţiunile Scania vor fi tranzacţionate la bursă, după ce operatorul bursier NASDAQ OMX Stockholm a acceptat cererea Scania de a-şi delista acţiunile sale.

În februarie, Volkswagen a prezentat o ofertă de 6,7 miliarde de euro pentru a prelua cele 37% din acţiunile Scania pe care nu le deţine încă. Obiectivul grupului german este să-şi unească diviziile MAN şi Scania pentru a crea un producător de camioane capabil să concureze cu liderii mondiali Daimler şi Volvo.

Pe plan global, vânzările Volkswagen au crescut cu 5,8% în primul trimestru din acest an, datorită majorării livrărilor brandului de lux Audi.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările VW au urcat la nivelul record de 2,4 milioane de vehicule, de la 2,27 milioane de unităţi în perioada similară din 2013.

Livrările Audi au crescut cu 12% în primul trimestru din acest an, la 412.800 vehicule.

Anul acesta, acţiunile VW au înregistrat un avans de 23% la bursă, compania fiind evaluată la 88,2 miliarde de euro.

Volkswagen se aşteaptă să vândă anul acesta peste 10 milioane de vehicule, sperând, astfel, să-şi atingă cu patru ani mai devreme decât era planificat obiectivele pe termen lung.

Cel mai mare producător auto european intenţionează să lanseze peste 100 de modele noi şi restilizate în 2014 şi 2015, pentru a majora vânzările.

În condiţiile în care obiectivul Volkswagen de a vinde anual 10 milioane de vehicule anual este aproape de a fi îndeplinit, compania se va concentra mai mult pe calitatea câştigurilor, bazându-se pe platforma modulară MQB pentru majorarea profitului.

În 2013, vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 4,9%, la nivelul record de 9,73 milioane de vehicule.

Obiectivul strategic al celor de la Volkswagen este ca, până în 2018, să devanseze General Motors şi Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare producător auto din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...