Volkswagen vrea să crească producţia auto în China cu 60%, prin construcţia a 7 fabrici

Volkwagen vrea să-şi crească producţia de automobile din China cu 60% până în 2018, pe o piaţă unde a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 50% a profitului, a anunţat joi compania, subliniind importanţa marilor pieţe emergente în contextul crizei din Europa.
Economica.net - joi, 14 mart. 2013, 16:03
Volkswagen vrea să crească producţia auto în China cu 60%, prin construcţia a 7 fabrici

Consiliul de supraveghere al companiei a aprobat construcţia unei noi fabrici în China, cu o capacitate de producţie de 300.000 de automobile pe an, care va intra în exploatare la începutul anului 2016, a declarat joi directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, citat de Bloomberg.

Capacitatea de producţie a companiei germane în China va creşte la 4 milioane de automobile pe an până în 2018, după construcţia a 7 fabrici în această ţară, pentru un total de 19 facilităţi de producţie, a afirmat Winterkorn.

VW mizează pe vânzările din China şi Statele Unite şi pe succesul mărcii premium Audi pentru a estompa efectele crizei din Europa, unde piaţa auto se va contracta în 2013 pentru cel de-al şaselea an consecutiv.

Acţiunile Volkswagen s-au depreciat joi la Frankfurt cu până la 3,8%, la 160,1 euro, cel mai scăzut preţ din luna noiembrie a anului trecut. De la începutul anului, compania afişează o scădere de 6,7% pe bursă.

Volkswagen a înregistrat anul trecut un profit operaţional de 11,5 miliarde euro, în urcare uşoară de la 11,2 miliarde euro în 2011.

Vânzările au avansat cu 20,9%, de la 159,33 miliarde euro la 192,67 miliarde euro, potrivit raportului anual prezentat marţi de companie.

Profitul net atribuit acţionarilor a avansat cu 40,9%, de la 15,4 miliarde euro la 21,7 miliarde euro.

Compania germană şi-a stabilit ca obiectiv să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018, depăşind Toyota Motor (Japonia) şi General Motors (SUA).

Volkswagen a investit în companii mixte împreună cu producătorii auto chinezi China FAW Group şi SAIC Motor. Cele două parteneriate au produs anul trecut 2,61 milioane de automobile, reprezentând 28% din volumul total de autoturisme, SUV-uri şi autocamioane vândute anul trecut de grupul german.

Pe lângă cele 7 fabrici planificate pentru China, cea mai mare piaţă auto din lume, Volkswagen vrea să construiască încă 3 unităţi în alte zone, a mai spus Winterkorn.

General Motors are de asemenea un parteneriat cu SAIC Motor, optând pentru strategia de a prelua producători auto chinezi aflaţi în dificultate, au declarat în februarie surse apropiate celor două companii, citate de Bloomberg. GM este cel mai mare producător auto străin din China şi are ca obiectiv creşterea vânzărilor pe această piaţă cu 75% până în 2015, la 5 milioane de autovehicule, au adăugat sursele.

FAW Group a cerut guvernului, la începutul lunii martie, să impună producătorilor auto străini să contribuie la dezvoltarea mărcilor locale şi să limiteze operaţiunile companiilor al căror unic scop este creşterea vânzărilor proprii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ungaria vrea ca UE să sprijine financiar țările din Africa de Nord și Orientul Mijlociu pentru ca acestea să stopeze fluxul migrator
Ungaria vrea ca UE să sprijine financiar țările din Africa de Nord și Orientul Mijlociu pentru ca acestea să stopeze ...
Uniunea Europeană trebuie să lanseze un program financiar şi tehnic de anvergură pentru a ajuta ţările din Africa de ...
Marile companii farmaceutice au început să dezvolte vaccinuri care să țintească varianta Omicron a SARS-CoV-2. Serurile ar putea fi gata în câteva luni
Marile companii farmaceutice au început să dezvolte vaccinuri care să țintească varianta Omicron a SARS-CoV-2. Serurile ...
Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 care ţintesc ...
Comisia Europeană a publicat un ghid online cu toate ofertele de finanțare din UE pentru sectorul cultural
Comisia Europeană a publicat un ghid online cu toate ofertele de finanțare din UE pentru sectorul cultural
Comisia Europeană (CE) a lansat, luni, un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunităţile de finanţare disponibile ...