1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Auto

Volkswagen vrea să modernizeze patru milioane de autovehicule diesel

Grupul auto german Volkswagen intenţionează să propună modernizarea a patru milioane de autovehicule diesel, a declarat joi directorul general de la Volkswagen, Matthias Mueller, la finalul unei întâlniri cu ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, informează Reuters.

27 iul, 2017 | Agerpres

Cifra avansată de Matthias Mueller este cu 1,5 milioane de vehicule mai mare decât cea de 2,5 milioane de vehicule pe care, după scandalul Dieselgate, Volkswagen s-a angajat să le modernizeze şi astfel să le reducă semnificativ emisiile poluante.

'Ştim care este responsabilitatea noastră pentru mediul înconjurător şi pentru locurile noastre de muncă', a declarat Matthias Mueller.

Constructorii auto germani sunt presaţi de organismele de reglementare şi politicieni să reducă emisiile poluante ale motoarelor diesel. Reprezentanţii industriei auto şi mai mulţi miniştrii germani se vor întâlni la Berlin în data de 2 august pentru a discuta modalităţile de reducere a poluării motoarelor diesel.

'Punctul de vedere că relaţia dintre industria auto şi mediul politic a fost poate una puţin prea apropiată nu poate fi unul greşit' a spus Barbara Hendricks după întâlnirea cu Matthias Mueller.

Separat, Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la cifra de afaceri înregistrată în 2017 după ce în trimestrul al doilea a înregistrat un profit peste aşteptări. Cel mai mare constructor auto european şi mondial se aşteaptă ca în acest an cifra sa de afaceri să crească cu peste 4% comparativ cu nivelul record de 217 miliarde de euro înregistrat în 2016. Aceasta după ce în perioada aprilie-iunie 2017, profitul operaţional al Volkswagen a urcat la 4,55 miliarde de euro, faţă de 1,90 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, depăşind estimările analiştilor. În plus, profitul înregistrat de marca VW, principala divizie a grupului german, a crescut cu 12% până la 907 milioane euro.


Redresarea mărcii VW este considerată crucială de către analişti pentru a permite grupului să depăşească scandalul Dieselgate. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO