Volkswagen vrea să producă un automobil ieftin pentru piaţa chineză

Volkswagen "încă analizează" posibilitatea lansării unui model low-cost în China şi nu a luat o decizie finală, a afirmat, miercuri, directorul financiar al grupului german, Hans Dieter Poetsch, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Economica.net - mie, 29 apr. 2015, 18:08
Volkswagen vrea să producă un automobil ieftin pentru piaţa chineză

Volkswagen este pe primul loc în topul principalilor producători auto străini din China, după vânzări.

Cel mai mare producător auto european se gândeşte de câţiva ani la acest model low-cost, însă dificultăţile de până acum în obţinerea reducerilor de costuri au împiedicat aprobarea proiectului.

Volkswagen nu are planuri legate de fuziuni sau achiziţii, singurele negocieri fiind societatea sa mixtă din China, FAW, unde şi-ar putea majora participaţia, a declarat Poetsch.

Acesta a adăugat că firma este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de creştere la 6% a marjei de profit la divizia VW până în 2018. De asemenea, în acest an, reducerile de costuri vor depăşi un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari).

Luna aceasta, directorul diviziei chineze de la Volkswagen, Jochem Heizmann, afirma că unul dintre motivele pentru care Volkswagen nu a putut ţine pasul cu ritmul de creştere înregistrat de piaţa de autovehicule de pasageri din China în primul trimestru este şi lipsa unor maşini de teren şi vehicule multifuncţionale ieftine.

Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Auto Chinezi (CAAM), în 2014, vânzările de autovehicule de teren în China au crescut cu peste o treime, până la 3,82 milioane de unităţi, un nivel dublu comparativ cu cel înregistrat în 2012, devansând ritmurile de creştere înregistrate de alte segmente.

Jochem Heizmann a subliniat că Volkswagen trebuie nu doar să construiască noi uzine de asamblare şi să-şi extindă capacităţile de producţie din China, ci şi să răspundă mai bine la tendinţele de pe piaţă.

În ianuarie, CAAM a estimat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule multifuncţionale vor creşte anul acesta cu 7%, până la 25,1 milioane de unităţi. Anul trecut, avansul a fost de 6,9%, la 23,5 milioane de unităţi.

Profitul Volkswagen a depăşit estimările analiştilor în primul trimestru din 2015, datorită reducerilor de costuri şi îmbunătăţirii pieţei auto europene. În perioada ianuarie – martie 2015, profitul operaţional a urcat cu 17%, la 3,33 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 3,12 miliarde de euro.

Câştigurile au fost sprijinite de redresarea economiei europene – care a stimulat majorarea vânzărilor auto – şi de progresele înregistrate în programul de reducere a costurilor anuale cu cinci miliarde de euro, până în 2017.

VW vrea să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018. VW a devansat deja grupul american General Motors în 2013, devenind al doilea mare producător auto mondial, după Toyota.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...