Volkswagen vrea să producă un automobil ieftin pentru piaţa chineză

Volkswagen "încă analizează" posibilitatea lansării unui model low-cost în China şi nu a luat o decizie finală, a afirmat, miercuri, directorul financiar al grupului german, Hans Dieter Poetsch, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Economica.net - mie, 29 apr. 2015, 18:08
Volkswagen vrea să producă un automobil ieftin pentru piaţa chineză

Volkswagen este pe primul loc în topul principalilor producători auto străini din China, după vânzări.

Cel mai mare producător auto european se gândeşte de câţiva ani la acest model low-cost, însă dificultăţile de până acum în obţinerea reducerilor de costuri au împiedicat aprobarea proiectului.

Volkswagen nu are planuri legate de fuziuni sau achiziţii, singurele negocieri fiind societatea sa mixtă din China, FAW, unde şi-ar putea majora participaţia, a declarat Poetsch.

Acesta a adăugat că firma este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de creştere la 6% a marjei de profit la divizia VW până în 2018. De asemenea, în acest an, reducerile de costuri vor depăşi un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari).

Luna aceasta, directorul diviziei chineze de la Volkswagen, Jochem Heizmann, afirma că unul dintre motivele pentru care Volkswagen nu a putut ţine pasul cu ritmul de creştere înregistrat de piaţa de autovehicule de pasageri din China în primul trimestru este şi lipsa unor maşini de teren şi vehicule multifuncţionale ieftine.

Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Auto Chinezi (CAAM), în 2014, vânzările de autovehicule de teren în China au crescut cu peste o treime, până la 3,82 milioane de unităţi, un nivel dublu comparativ cu cel înregistrat în 2012, devansând ritmurile de creştere înregistrate de alte segmente.

Jochem Heizmann a subliniat că Volkswagen trebuie nu doar să construiască noi uzine de asamblare şi să-şi extindă capacităţile de producţie din China, ci şi să răspundă mai bine la tendinţele de pe piaţă.

În ianuarie, CAAM a estimat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule multifuncţionale vor creşte anul acesta cu 7%, până la 25,1 milioane de unităţi. Anul trecut, avansul a fost de 6,9%, la 23,5 milioane de unităţi.

Profitul Volkswagen a depăşit estimările analiştilor în primul trimestru din 2015, datorită reducerilor de costuri şi îmbunătăţirii pieţei auto europene. În perioada ianuarie – martie 2015, profitul operaţional a urcat cu 17%, la 3,33 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 3,12 miliarde de euro.

Câştigurile au fost sprijinite de redresarea economiei europene – care a stimulat majorarea vânzărilor auto – şi de progresele înregistrate în programul de reducere a costurilor anuale cu cinci miliarde de euro, până în 2017.

VW vrea să devină cel mai mare producător auto din lume până în 2018. VW a devansat deja grupul american General Motors în 2013, devenind al doilea mare producător auto mondial, după Toyota.

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat......
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a închinat la data de 30 iunie, au urcat cu ...
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" ...