Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 12,4%, în primele 8 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele 8 luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 12,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,3%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.
Economica.net - mie, 11 oct. 2017, 08:12
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 12,4%, în primele 8 luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, în aceeaşi perioadă, atât ca serie brută cu 13,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 12,4% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente. întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,7%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,9%), comerţul cu autovehicule (+10,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 8 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+16,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+10%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 15,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2017, comparativ cu august 2016 s-a majorat cu 11,8% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+20,8%), comerţul cu autovehicule (+11,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2017 s-a înregistrat o creştere cu 9,5% faţă de august 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în august 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,8% mai mare comparativ cu luna august 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+26,1%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+17,3%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-24,9%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4,3%).

În august 2017 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat cu 1,1% datorată creşterii la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%). Scăderi au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12,3%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-4,4%) şi comerţul cu autovehicule (-0,9%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 2,1% pe fondul creşterilor înregistrate la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,4%), la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,4%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%). Scăderi au înregistrat: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Război Ucraina – Forţele ruse au atacat din nou cu rachete regiunea Odesa
Război Ucraina – Forţele ruse au atacat din nou cu rachete regiunea Odesa
Regiunea Odesa, din sud-vestul Ucrainei, a fost vizată în noaptea de duminică spre luni de un nou atac cu rachete ruseşti, care a făcut şase victime, între care un copil, a anunţat......
Reuniune a guvernatorilor marilor bănci centrale, pe fondul exploziei inflaţiei
Reuniune a guvernatorilor marilor bănci centrale, pe fondul exploziei inflaţiei
Banca Centrală Europeană (BCE) deschide luni seară forumul său anual din sudul Portugaliei, unde guvernatorii băncilor ...
Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită. Unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile datorate
Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită. Unii deţinători de obligaţiuni nu au primit ...
Rusia este pe punctul de a intra în prima incapacitate de plată a datoriilor suverane din ultimele decenii, în condiţiile ...
Ecuador – Producţia de petrol va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă, anunţă autorităţile
Ecuador – Producţia de petrol va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă, anunţă autorităţile
Producţia de petrol din Ecuador este la un ''nivel critic'' şi va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele şi blocadele ...