Volvo, Daimler Truck, Nokian Tyres, printre companiile auto care se distanțează de Rusia

În contextul războiului din Ucraina și al sancțiunilor impuse Rusiei tot mai multe companii din industria auto încearcă să evite contactul cu piața rusă.
Robert Stan - mar, 01 mart. 2022, 10:59
Volvo, Daimler Truck, Nokian Tyres, printre companiile auto care se distanțează de Rusia

Printre companiile din industria auto care au luat decizia de a se distanța de piața din Rusia se află producătorul suedez de camioane AB Volvo. Acesta și-a oprit total producția și vânzările în Rusia.

„Acum avem puțin mai multă claritate cu privire la sancțiunile și securitatea din regiune… asta înseamnă că toate operațiunile din Rusia se încheie”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters, adăugând că măsurile se vor aplica până la noi ordine.

Este important de menționat că doar aproximativ 3% din vânzările AB Volvo au loc în Rusia, dar că producătorul are o fabrică în țară.

Un alt producător de vehicule comerciale cu prezență în Rusia, Daimler Truck a suspendat și el orice cooperare cu Kamaz cel mai mare producător de camioane din Rusia.

Informația, neconfirmată oficial nici de Daimler Truck și nici de Kamaz a fost făcută publică de publicația germană Handelsblatt.

O companie din industria auto, dar din sectorul anvelopelor, Nokian Tyres a decis să își mute producția uzinei sale din Rusia către Finlanda și Statele Unite.

Compania finlandeză consideră că astfel se pregătește pentru posibile sancțiuni suplimentare.

Nu în ultimul rând, Volvo Cars a anunțat pe 28 februarie că „nu va mai livra niciun autoturism pentru piaţa din Rusia până la noi notificări”. Compania a precizat că a luat decizia de a suspenda livrările către Rusia din cauza „riscurilor potenţiale asociate cu tranzacţiile de bunuri cu Rusia, inclusiv a sancţiunilor impuse de UE şi SUA”.

Din nefericire, nu multe companii auto își permit să ia decizii atât de drastice precum cele deja menționate. Mari grupuri americane și europene au divizii de producție puternice în statul agresor al Ucrainei și întâmpină deja probleme majore în derularea activităților.

Printre companii cu expunere mare pe piața din Rusia se numără Renault, care a anunțat deja stoparea temporară a activității la uzinele din Togliatti și Moscova din cauza lipsei de semiconductori, dar și Volkswagen., General Motors sau Stellantis.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...