1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Volvo şi-a propus să vândă un milion de automobile electrice până în 2025

Constructorul auto suedez Volvo Car Group şi-a propus ca obiectiv vânzarea unui număr total de un milion de automobile electrice până în 2025, pe fondul cererii în creştere de vehicule care funcţionează pe bază de baterii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

21 apr, 2016 | Agerpres

Pentru a atinge acest obiectiv Volvo Car Group, companie controlată de un grup chinez, va produce cel puţin două versiuni hibride ale fiecărui model din gama sa şi de asemenea va lansa pe piaţă primul său autovehicul complet electric în 2019.

'Ne-am propus în mod intenţionat o ţintă ambiţioasă. Va fi o provocare, însă Volvo vrea să fie în fruntea acestei tranziţii spre automobilele electrice', a declarat directorul general de la Volvo Car, Hakan Samuelsson.

În luna august 2010, conglomeratul chinez Zhejiang Geely Holding a cumpărat Volvo Cars de la grupul american Ford Motor Company pentru aproximativ 1,3 miliarde de euro. Anul trecut, China a devenit cea mai mare piaţă pentru Volvo. Ministrul chinez al Industriei a estimat că vânzările de automobile electrice se vor dubla în acest an.

Luna trecută, grupul american Tesla a dezvăluit noul său automobil electric Model 3, care va avea o autonomie de 200 de mile şi un preţ de cost de 35.000 de dolari. Precomenzile pentru noul sedan Model 3 Tesla se apropie de 400.000, chiar dacă acest automobil va intra în producţia de serie abia în 2017.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO