Volvo va investi 70 milioane de euro pentru a produce motoare electrice în fabrica din Skövde (Suedia), activă din 1927

Volvo Cars, deținut de chinezii de la Geely, va investi 70 de milioane de euro pentru a asambla motoare electrice la uzina sa din Skövde, Suedia, și intenționează să stabilească o producție completă de motoare electrice până în 2025.
Economica.net - mie, 30 dec. 2020, 08:38
Volvo va investi 70 milioane de euro pentru a produce motoare electrice în fabrica din Skövde (Suedia), activă din 1927

Compania își propune ca vânzările sale globale să conțină 50% mașini complet electrice până în 2025, cu restul de hibrizi. 

Operațiunile fabricii din Skövde au făcut parte din povestea Volvo Cars încă de la înființarea companiei în 1927, iar adăugarea producției de motoare electrice la activitățile uzinei înseamnă că locul va continua să facă parte din viitorul companiei. 

Volvo Cars a anunțat la începutul acestui an că investește semnificativ în proiectarea internă și dezvoltarea de motoare electrice pentru următoarea generație de mașini Volvo, iar într-o primă etapă,fabrica Skövde va asambla motoare electronice. Într-o etapă ulterioară, compania intenționează să aducă întregul proces de fabricație pentru motoarele electrice interne.

 „Primul Volvo din 1927 a fost propulsat de un motor construit în Skövde”, a declarat Javier Varela, vicepreședinte senior pentru operațiuni și calitate industrială. „Echipa este extrem de calificată și se angajează să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate. Deci, este potrivit ca acestea să fie o parte a viitorului nostru”. 

Internalizarea dezvoltării și producției de motoare electrice va permite inginerilor Volvo Cars să optimizeze în continuare motoarele electrice și întreaga transmisie electrică în noul Volvo.

Proiectarea și dezvoltarea motoarelor electrice ale companiei au loc în Gothenburg, Suedia și Shanghai, China. La începutul acestui an, Volvo Cars a deschis un nou laborator de motoare electrice în Shanghai, pe lângă dezvoltarea de e-motoare în Gothenburg, Suedia și laboratoare de baterii de ultimă generație în China și Suedia.

Activitățile rămase la uzina de motoare Skövde, axate pe producția de motoare cu ardere internă, vor fi transferate către o filială separată a Volvo Cars, numită Powertrain Engineering Sweden (PES). PES se intenționează a fi combinat cu motorul cu combustie Geely, așa cum a fost anunțat anterior. 

Volvo Cars a vândut 705.452 de mașini în 2019 în aproximativ 100 de țări. Volvo Cars se află în proprietatea companiei Zhejiang Geely Holding din 2010.  

Anul trecut, Volvo Cars avea angajați aproximativ 41.500 de oameni.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...