Vom investi masiv în regenerabile și în rețele în România. E singura soluție de a reduce costurile energiei pentru cosumatori – Pignoloni, Enel

Carlo Pignoloni, country manager al Enel România, a declarat că grupul energetic italian va investi masiv în România, în regenerabile și în rețele care să permită o mai mare integrare a regenerabilelor, alături de stocare.
Mihai Nicuţ - mar, 23 feb. 2021, 11:26
Vom investi masiv în regenerabile și în rețele în România. E singura soluție de a reduce costurile energiei pentru cosumatori – Pignoloni, Enel

“Suntem unul dintre actorii tranzitiei energetice in lume. În Romania avem companii perfect aliniate tranziției energetice, vrem să investim în regenerabile, în eficiență, de exemplu pentru transport si clădiri, în rețele digitalizate, și să rămânem un actor mare în piața liberă.
Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile și rețele în România. Trebuie sa fim pragmatici, o lege în Parlament care transcrie directivele europene și poate reprezenta o mare oportunitate. Pe regenerabile este enorm de mult de făcut, și, cu atât mai mult cu tranziția energetică, (proiectele -n.red.) vor avea suuces pe termen scurt”, a spus Pignoloni la Zf Power Summit.

“Tranziția energetică este acum, nu peste câțiva ani”, a subliniat oficialul Enel.

Pignoloni a vorbit și despre celelalte tipuri de investiții care să acomodeze imponderabilitatea unităților care folosesc surse regenerabile.

“Regenerabile sunt mai puțin predictibile, dar aceasta este o problemă rezolvată în alte țări. Trebuie să punem în discuție storage, baterii, demand-response, care sunt realități despre care acum noi discutăm prea puțin.
Evident, trebuie să investim în rețele, la nivel de transport si de distribuție, pentru că acestea sunt un factor care face posibilă tranziția energetică. În multe țări europene, prosumerii au ajuns la un nivel de capacități măsurate în GW, deci trebuie digitalizate rețelele, în acord cu autoritățile de reglementare.
Viitorul este acum. Sunt multe decizii de luat la nivel de țară și salutăm discuțiile între cei implicați și autoritățile care elaborează politicile”, a spus Pignoloni.

“Volumul capacităților în regenerabil planuită – vrem să investim foarte mult, depinde de condițiile de piață. Regenerabilele duc costul energiei în jos, și depinde de mediul concurențial. Cu cât vor fi mai bune condițiile de piata, cu atât mai mult vom putea investi”, a conchis oficialul companiei italiene, care a mai spus că planul de investiții în rețele este mai consistent decât cel de anul trecut.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, cu circa 530 MW instalați în parcuri eoliene și fotovoltaice, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Te-ar mai putea interesa și
UE ar trebui să-şi poată vaccina toţi cetăţenii până la sfârşitul verii – comisar european
UE ar trebui să-şi poată vaccina toţi cetăţenii până la sfârşitul verii – comisar european
Uniunea Europeană ar trebui să fie în măsură să îi vaccineze pe toţi cetăţenii europeni „până la sfârşitul verii”, a declarat joi la Roma comisarul european pentru piaţa internă...
Franţa lansează un program de împrumuturi participative de 20 de miliarde de euro
Franţa lansează un program de împrumuturi participative de 20 de miliarde de euro
Franţa a dezvăluit joi un program care prevede utilizarea de ajutoare de stat pentru a evita un val de falimente în rândul ...
Coronavirus Ungaria – Autorităţile anunţă noi restricţii pentru a lupta împotriva un al treilea val „foarte puternic” al epidemiei
Coronavirus Ungaria – Autorităţile anunţă noi restricţii pentru a lupta împotriva un al treilea val „foarte ...
Ungaria a anunţat joi noi măsuri restrictive în încercarea de a lupta cu un al treilea val ‘foarte puternic’ al epidemiei ...
Dacia Sandero, al doilea cel mai vândut vehicul din Franța
Dacia Sandero, al doilea cel mai vândut vehicul din Franța
Noua generație Dacia Sandero obține rezultate tot mai bune pe piața franceză. Rezultatele din primele două luni ale ...