1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

News

Vosganian: Analizăm varianta înfiinţării unui fond de investiţii după transformarea AVAS şi OPSPI

Ministerul Economiei analizează varianta înfiinţării unui fond de investiţii prin transformarea structurilor ce gestionează participaţiile minoritare ale statului deţinute la companii, respectiv prin transformarea AVAS şi a OPSPI, după privatizarea pachetelor majoritare, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

27 mar, 2013 | Agerpres

'Am putea înfiinţa un fond de investiţii prin transformarea participaţiilor statului. Adică să se transforme din AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului n.r), OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie n.r) într-un fond de investiţii. Dar este o fază ulterioară. Acum încercăm să privatizăm din patrimoniul deţinut. Vom lua această variantă în calcul în paralel cu privatizările. Acolo unde statul are participaţii majoritare mergem pe varianta privatizării. Unde statul are participaţii minoritare putem gândi o formulă pe tipologia fondurilor de investiţii financiare', a afirmat Varujan Vosganian.

De asemenea, ministrul Vosganian a precizat că intenţionează să cuprindă, cu prioritate, în strategia de reindustrializare a României dezvoltarea parcurilor industriale şi a centrelor industriale, o idee promovată şi de fostul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, cu care actualul ministru al Economiei intenţionează să discute pentru a utiliza experienţa acestuia în noile proiecte.

'Voi avea o întâlnire cu domnul Lucian Isar, vreau să folosesc experienţa lui. A avut mesaje consistente şi trebuie să preluăm din ele. Am realizat o hartă a parcurilor industriale, pe care am prezentat-o patronatului francez. Avem câteva zeci, unele funcţionează bine, altele sunt în aşteptare de ofertanţi. Suceava şi Bistriţa sunt în proces de realizare. Până la finalul anului vom avea oferte de investiţii în mai toate judeţele ţării', a precizat Varujan Vosganian.

Oficialul a adăugat că parcurile industriale vor fi cuprinse într-un catalog de promovare şi vor fi dezvoltate prin colaborare instituţională între Ministerul Economiei, Ministerul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale şi autorităţile locale.

'Vom realiza un catalog de promovare. Vom include avantajele fiecărei zone pentru că fiecare are avantajele sale şi o tipologie a experienţei forţei de muncă. În zonele cu centre universitare, forţa de muncă este educată, în altele este o forţă de muncă bine calificată datorită industriilor menţinute, cum este cazul în Zalău, Bistriţa, Braşov', a spus Vosganian.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO