1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Vosganian: Încep negocierile pentru Oltchim, cu firme din Israel, Turcia, România, spaţiul ex-sovietic

Negocierile pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor începe în această săptămână, cu companii din Israel, Turcia, România şi spaţiul ex-sovietic, potrivit ministrului demisionar al Economiei, Varujan Vosganian.

08 oct, 2013 | Mediafax

Vosganian a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că speră ca negocierile să înceapă la 10 octombrie şi a arătat, totodată, că în septembrie pierderile combinatului s-au apropiat de 0.

Vosganian şi-a anunţat luni demisia de la conducerea Ministerului Economiei, conducerea instituţiei urmând să fie asigurată, temporar, de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

La începutul lunii septembrie Vosganian a anunţat că administratorii judiciari ai Oltchim urmau să definitiveze construirea unui vehicul de investiţii, un "Oltchim eliberat de povara datoriilor", pentru care va fi fixat un preţ de vânzare şi vor începe negocieri.

Potrivit informaţiile prezentate de Ministerul Economiei la finele lunii august-începutul lunii septembrie, de Oltchim s-au arătat interesaţi în ultima perioadă mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu.

Astfel, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat la rândul lor că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Alt investitor interesat de Oltchim este producătorul de crom Yildirim din Turcia.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic, care a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO