Vosganian: Până pe 15 martie, vom numi un nou director general la Oltchim

Combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea va avea, până cel târziu pe 15 martie, un nou director general, persoana urmând să fie din afara companiei, pentru că oricine ar fi numit de acolo ar cădea pradă intereselor virulente, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 11:58
Vosganian: Până pe 15 martie, vom numi un nou director general la Oltchim

‘Până acum vedem că Oltchim nu a mers mai rău decât înainte de mine. Cred că nu există companie mai ipotecată decât Oltchim. Noi încercăm, cu ajutorul administratorilor judiciari, să reevaluăm toate ipotecile şi, acolo unde putem să renegociem, să mai găsim resurse pentru a fi invocate în faţa băncilor pentru alte credite. Eu am nevoie de două luni de linişte, în care voi încerca să găsesc un management privat şi să am bani pentru salarii. Orice firmă aflată în insolvenţă are trei categorii de decidenţi: administratorii judiciari, administratorii speciali şi conducerea operativă. Avem administratorii judiciari, în câteva zile vă vom comunica şi numele administratorului special şi al conducerii operative, Am probleme cu numirea noului director pentru că acolo interesele sunt deosebit de virulente, încât pe oricine am pune de acolo va fi contestat. Trebuie să rezolvăm până în 15 martie, pentru că atunci expiră înţelegerea cu actualul director’, a afirmat Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat, totodată, că a primit, până în prezent, cinci planuri de reorganizare a Oltchim provenite de la persoane cu experienţă din combinat.

‘Am pe birou vreo cinci planuri de reorganizare a Oltchim, dar fiecare dintre acestea ridică întrebarea de ce nu au fost aduse până acum. Luni o să explic acest lucru celor care care au făcut moţiunea referitoare la Oltchim. Noi vedem ajutorul de stat ca pe o soluţie pe termen mediu, până la jumătatea acestui an, restul fiind pe termen lung’, a spus Varujan Vosganian.

Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat, la începutul acestei săptămâni, că vor prezenta, în 12 martie, un raport detaliat de 300 de pagini referitor la situaţia de la Oltchim şi cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a societăţii.

Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA.

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring RPRL.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...