1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Vot de încredere pentru şefii SIF Moldova. Acţionarii au aprobat varianta de dividend mic, propusă de aceştia

SIF Moldova (SIF2) va da un dividend brut de 0,066 lei / acţiune. Acţionarii au preferat varianta  dividendului celui mai mic dintre cele propuse, variantă susţinută de conducerea societăţii. Dividendele totale se vor ridica la peste 34 de milioane de lei.

15 apr, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) au aprobat azi distribuirea ca dividende a aproape 38 % din profitul net pe anul trecut, de aproape 91 de milioane de lei.

Dividendul net de 0,066 lei / acţiune SIF2, conferă un randament de 5,1% faţă de preţul de achiziţie din prezent de 1,29 lei / titlu. Acţiunile care dau drept la dividend se mai pot cumpăra până la 28 aprilie (data cu dividend).

Nici varianta dividendului mai mare, de 0,078 lei / acţiune SIF2, nu era prea generoasă. Ar fi redus doar cu şase milioane de lei rezervele alocate pentru investiţii (50,4 mil. lei în acest caz, respectiv 56,6 mil lei, în cazul dividendului aprobat).

Bugetul SIF2 pe acest an prevede un profit net de aproape 118 milioane de lei, cu aproape 30% mai mult ca anul trecut, din venituri totale de 241 de milioane.

Conducerile a patru dintre SIF-uri au preferat să nu dea dividende sau să dea dividende cât mai mici, din cauza pericolului de a rămâne fără resurse de investiţii şi de a-şi vinde cele mai valoroase active, sub presiunea acţionarilor care vor beneficii cât mai mari şi mai rapide.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO